18:13 28.04.2021

Поліція Києва просить учасників маршу на честь дня створення дивізії "Галичина" дотримуватися правопорядку та не використовувати заборонену символіку

2 хв читати
Поліція Києва просить учасників маршу на честь дня створення дивізії "Галичина" дотримуватися правопорядку та не використовувати заборонену символіку

Поліція Києва просить організаторів та учасників маршу вишиванок на честь дня створення дивізії "Галичина" дотримуватися правопорядку, карантинних обмежень і не використовувати заборонену символіку.

У повідомленні ГУ Нацполіції Києва, розміщеному на сторінці главку у Facebook, зазначається, що правоохоронці Києва забезпечуватимуть правопорядок під час заходів у центральній частині столиці у середу ввечері.

"Поліцейські контролюватимуть дотримання учасниками правопорядку, карантинних вимог та недопущення використання забороненої символіки", - наголошується у повідомленні з посиланням на слова начальника главку Андрія Крищенка.

Згідно з повідомленням, учасники ходи пройдуть із площі Арсенальної до майдану Незалежності, тому маршрутом проходження колони буде частково обмежено рух транспорту.

У главку поліції наголошують, що для недопущення порушень громадського порядку співробітники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України та поліція діалогу заступили на посилене чергування.

"До забезпечення правопорядку ми залучили представників усіх структурних підрозділів, зокрема поліцейських діалогу. Аби не допустити будь-яких правопорушень, поліцейські проводитимуть превентивні заходи, зокрема вибіркові перевірки речей і документів у громадян. Зважаючи це, прошу громадян толерантно та із розумінням ставитися до дій правоохоронців, адже такі превентивні заходи спрямовані виключно для забезпечення публічної безпеки та правопорядку", - наголосив Крищенко.

У поліції Києва звертаються до організаторів та учасників акції з проханням "дотримуватися норм чинного законодавства та не використовувати заборонену символіку".

Під забороненою символікою не йдеться про символіку дивізії СС "Галичина" - юридично вона не є символікою нацистського режиму.

Як повідомлялося, з 2017 року в судах Києва розглядалася справа про те, чи підпадає символіка дивізії військ СС "Галичина" під дію закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки".

Шостий апеляційний адміністративний суд постановою від 23 вересня 2020 року скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 травня 2020 року про "визнання протиправними дій Українського інституту національної пам'яті з надання висновку про те, що символіка 14-ї гренадерської дивізії військ СС "Галичина" (1-ї Української дивізії УНА) відповідно до чинного законодавства України не є символікою націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, поширення або публічне використання якої в Україні заборонено.

Апеляційний суд також постановив, що суд першої інстанції "вийшов за межі своїх повноважень", у затвердженні того, що Український інститут національної пам'яті звузив поняття символіки Націонал-соціалістичної робітничої партії Німеччини, яке міститься в законі України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", виключивши з неї символіку військ СС "Галичина".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА