18:09 30.04.2021

У Києві викрили мережу підпільних обмінників електронних валют

2 хв читати

Кіберфахівці Служби безпеки України заблокували в Києві роботу мережі підпільних обмінників криптовалюти, щомісячний оборот яких становив понад $1 млн, повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

"Під час досудового розслідування встановлено, що так звані пункти обміну електронних валют протягом тривалого терміну зловмисники використовували для операцій з криптовалютами та електронними грошима. Банківські картки були оформлені на підставних осіб, а гаманці заборонених електронних валют - на громадян РФ, паспортні дані яких було придбано в DarkNet. Клієнтами ділків були тіньові комерсанти, зокрема зі сфері грального бізнесу та шахрайських кол-центрів", - інформують у спецслужбі.

Уточнюється, що спецслужби низки країн використовували електронні кошти для анонімізації оплат за протиправні дії на шкоду державній безпеці України та фінансування замовних псевдопротестних акцій.

Під час обшуків за адресами адміністрування підпільних пунктів обміну в Солом’янському, Голосіївському та Деснянському районах столиці правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку та мобільні пристрої, з яких здійснювалася підтримка клієнтів, а також незаконні обмінні операції із забороненими російськими електронними валютами, велику кількість готівки на понад 3 млн у гривневому еквіваленті.

"Наразі одному з організаторів зазначеної протиправної схеми слідчі СБУ повідомили про підозру за ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України", - зазначають у спецслужбі.

Там додають, що слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності, тривають. Заходи з викриття мережі нелегальних обмінників відбувалися під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА