11:28 06.05.2021

Аваков вважає необґрунтованою підозру ветерану АТО, який смертельно поранив людину, що увірвалася до його будинку на Тернопільщині

3 хв читати
Аваков вважає необґрунтованою підозру ветерану АТО, який смертельно поранив людину, що увірвалася до його будинку на Тернопільщині

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков називає передчасною і необґрунтованою підозру 24-річному ветерану антитерористичної операції, який смертельно поранив одного з нападників на його будинок в Тернопільській області.

"Слідство у справі про напад п'ятьох нетверезих молодиків на будинок ветерана АТО буде передано в ГСУ (Головне слідче управління - ІФ) Нацполіції", - йдеться в повідомленні департаменту комунікації МВС України з посиланням на слова Авакова про інцидент, що стався в Тернопільській області, коли п'ятеро нетверезих молодих людей намагалися увірватися до приватного будинку, а його господар, захищаючись, смертельно поранив одного з нападників.

"Вважаю передчасним та необґрунтованим пред’явлення підозри 24-річному ветерану АТО, який був вимушений застосувати холодну зброю для самозахисту після того, як до нього, до його домівки, прийшли п’ятеро нападників, один із яких пізніше загинув від отриманих поранень", - заявив міністр.

Аваков наголосив: "Життя людини безцінне, і ніхто не має права зазіхати на нього".

За словами глави МВС, право на самооборону і захист свого житла, крім випадків перевищення меж необхідної самооборони, гарантовано законом.

"Справа про вторгнення на територію домоволодіння та напад групи з п’ятьох осіб на ветерана АТО буде передана в Головне слідче Управління Національної поліції, а слідчі звернуться до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту - на особисте зобов’язання", - повідомив Аваков.

Він запевнив, що слідство буде повним, неупередженим та об'єктивним.

Як повідомлялося, 2 травня в селі Глещавій Тернопільської області 24-річний екс-військовослужбовець, захищаючи себе і свою матір від людей, які намагалися потрапити до них у будинок, смертельно поранив одного з нападників.

Зазначається, що інцидент стався близько півночі. За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, компанія з шести осіб приїхала до сусіднього села на дискотеку з Іванівки. "У клубі підозрюваний зробив їм зауваження. Це не сподобалося хлопцям і вони вирішили розібратися з місцевим жителем. Останній, щоб уникнути бійки, прибіг додому і закрився. Однак компанія з шести осіб прийшла вночі до нього на подвір'я. Вони вирвали дверні ручки і вибили двері. На момент хуліганства в будинку разом із хлопцем була мама. Він злякався за неї", - зазначалося у повідомленні.

За інформацією місцевої поліції, молодик зателефонував на лінію "102" і після цього відразу вийшов до нападників із ножем. "Коли розпочалася штовханина, він випадково вдарив ножем одного з нападників". За інформацією поліції, поранення виявилося смертельним. Потерпілий, відбігши на метрів триста, помер від втрати крові.

"Підозрюваний у скоєному зізнався. На момент бійки... він був тверезий. Хлопцеві оголосили підозру згідно зі статтею 118 КК. Суд обрав йому запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. Триває слідство", - повідомляли в поліції Тернопільській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА