20:03 17.05.2021

МВС ініціює додаткову кваліфікацію за фактом ДТП за участю сина заступника начальника одного з відділів поліції

2 хв читати

Міністерство внутрішніх справ України ініціюватиме додаткову правову кваліфікацію за фактом дорожньо-транспортної пригоди за участю сина одного з керівників поліції в Тернопільській області, який збив односельчанку в серпні 2020 року.

Як повідомляється на сторінці МВС у Facebook, про це в понеділок повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко під час зустрічі з постраждалою у ДТП дівчиною та її матір'ю.

За даними МВС, 24 серпня 2020 року о 2:30 годині в с. Бриків Тернопільській області на 19-річну дівчину-пішохода скоїв наїзд односельчанин, 22-річний син заступника начальника одного з відділів поліції. Він був за кермом службового авто батька і залишив місце ДТП, не надавши постраждалій допомогу. Дівчина дістала численних травм, перенесла дві операції.

Головне управління Національної поліції в Тернопільській області порушило кримінальні провадження за ч.1 ст.135 (залишення в небезпеці), ч.1 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) і ч.1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Наразі слідчі очікують результатів кінцевої судово-медичної експертизи, після чого обвинувальний акт буде скеровано до суду.

Геращенко заявив, що поліцейський, який покриває злочин, учинений його сином, не може бути виправданий і має понести покарання. "Ми наполягатимемо на його звільненні, як і на відкритті кримінального провадження за приховування батьком підозрюваного інформації про правопорушення, скоєне сином. Батько як співробітник поліції має повідомити про злочин, про конфлікт інтересів і просити передати справу для розслідування до іншого району. Замість цього він намагався приховати сліди злочину, зокрема відремонтував службовий автомобіль, яким було скоєно наїзд на постраждалу", - заявив заступник міністра.

За його словами, найближчим часом справу буде передано до суду з можливою додатковою правовою кваліфікацією, якщо таку підтримає прокуратура.

"Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков займає жорстку позицію в питаннях недотримання Правил дорожнього руху. МВС ініціює закони, що передбачають посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Тому беру цю справу під особистий контроль. Паралельно з проведенням службового розслідування матеріали провадження будуть передані до Державного бюро розслідувань", - сказав Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА