07:00 18.05.2021

18 травня в Києві святкуватимуть Міжнародний день музеїв

2 хв читати
18 травня в Києві святкуватимуть Міжнародний день музеїв

У вівторок, 18 травня, в Міжнародний день музеїв в Києві відбудеться низка заходів, організованих столичними музеями, повідомили в прес-службі КМДА.

"18 травня в Києві відбудеться серія заходів, присвячених Міжнародному дню музеїв. Це свято засновано ще в 1977 році за рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв", - йдеться в повідомленні Департаменту культури столичної мерії в понеділок.

Зокрема, з нагоди свята Національний музей "Київська картинна галерея" протягом дня буде проводити екскурсії. Тут також відбудеться інтерактивна гра та лекція "Країни. Музеї. Колекції". Детальніше - за посиланням: kmrm.com.ua.

Мистецький центр "Шоколадний будинок" - філія Національного музею "Київська картинна галерея" підготував для відвідувачів тематичні фотозони, екскурсії, а також частування гарячим шоколадом. Участь за попередньою реєстрацією. Телефон для реєстрації та довідок: (044) 253-05-21. Детальніше: cutt.ly/jbBh9AA.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків запланував святкову тематичну програму, де відвідувачів чекають такі проекти: "Спокуси Ієроніма Босха ІІ. Дослідження і реставрація"; Французька весна у співпраці в Французьким інститутом в Україні; Новруз у Музеї Ханенків; Slow Art Day 2021 у музейному дворику. Вхід вільний за попередньою реєстрацією. Детальніше: cutt.ly/GbBh4YX.

Музей історії міста Києва представить квест на Липках "Місце, де народжувалися ідеї" і квести з експозиції "Таємниці музейних експонатів", а також квест на вулиці "Історії академічного кварталу". Бронювання участі в командах квестів за тел.: (044) 520 28 25. Детальніше: cutt.ly/PbBh5Hw.

Київський літературно-меморіальний будинок-музей М. Заньковецької - відділ Музею театрального, музичного та кіномистецтва України проведе захід у рамках відкриття виставки "Очима в сучасний театр". Детальніше: cutt.ly/KbBjqGG.

Музей книги і друкарства України організовує цикл заходів "Майбутнє музеїв: повторний винахід і переосмислення" (виставки, кураторські екскурсії, майстер-класи, презентація книги, театралізована екскурсія "Поділ у творах художньої літератури"). Детальніше: cutt.ly/abBjtPc.

У КМДА нагадали про необхідність дотримання правил відвідування музею під час адаптивного карантину.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА