07:16 18.05.2021

Росія може розмістити стратегічні бомбардувальники в Арктиці

1 хв читати
Росія може розмістити стратегічні бомбардувальники в Арктиці

Арктичний аеродром "Нагурське" (острів Земля Олександри, архіпелаг Земля Франца-Йосифа) може приймати будь-які типи літаків, включно зі стратегічними бомбардувальниками Ту-95МС, повідомив журналістам начальник штабу армії ВПС і ППО Північного флоту РФ генерал-майор Ігор Чуркін.

"Аеродром, на якому ми з вами здійснили посадку, зданий в експлуатацію в минулому році, довжина злітно-посадкової смуги - 3,5 тис. метрів, що дозволяє аеродрому приймати всі класи повітряних суден", - повідомив він.

На питання, чи може аеродром прийняти стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, Чуркін відповів: "Може".

"Удосконалення аеродромної мережі в Арктиці значно підвищує можливості застосування авіації Північного флоту в інтересах контролю, насамперед, повітряного простору в районі акваторії Північного морського шляху і дозволить гарантувати безпеку цієї транспортної артерії з повітря", - сказав він.

Заява Чуркіна прозвучала на тлі заходження 10 травня в порт на півночі Норвегії багатоцільового атомного підводного човна ВМС США "Нью-Мексико" (USS New Mexico).

13 травня командувач Північним флотом РФ Олександр Мойсеєв заявив, що Осло сприяє зростанню напруженості в Арктиці. "Останнім часом як основний плацдарм в Арктиці США розглядають Норвегію як територію, що використовується для передової присутності збройних сил, розміщення засобів розвідки і спостереження, розвитку інфраструктури подвійного призначення", - заявив Мойсеєв на брифінгу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА