19:00 13.01.2021

Справу про нарколабораторію, що працювала в одному з вишів Львова, передано до суду

2 хв читати
Справу про нарколабораторію, що працювала в одному з вишів Львова, передано до суду

Львівська обласна прокуратура передала до суду кримінальне провадження стосовно учасників злочинної групи, що налагодила виробництво метадону в лабораторії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій, повідомляє прес-служба Львівської обласної прокуратури.

"Львівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо чотирьох учасників організованої злочинної групи з міжрегіональними зв'язками, що налагодили мережу з виготовлення, фасування, переміщення та збуту особливо небезпечного наркотичного засобу метадону по всій території України", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що до складу групи входив уродженець Кривого Рогу і троє львів'ян: власник кальян-бару (організатор), працівники цього бару (фасувальник і розповсюджувач), виготовлювач наркотиків - завідувач лабораторії одного з львівських вишів. Вони збували метадон через кальян-бар у Львові та спеціально створений інтернет-магазин, надсилаючи наркотики поштою за передоплатою.

Наприкінці серпня 2020 року під час передачі чергової партії виготовленої продукції 35-річного організатора і трьох учасників угруповання віком від 21 до 36 років затримали й вилучили у них 1,2 кг метадону.

Загалом задокументовано причетність обвинувачених до 25 епізодів протиправної діяльності, зокрема: незаконного виробництва наркотичних засобів і психотропних речовин, утримання місць для незаконного виробництва наркотичних засобів і психотропних речовин та виготовлення і збуту метадону загальною вагою понад 4,5 кг.

Як повідомлялося, інформацію про те, що лабораторію з виготовлення метадону виявили співробітники правоохоронних органів в одному з вишів Львова, оприлюднила 1 вересня 2020 року прокурор Львівської області Ірина Діденко.

Львівське інтернет-видання Zaxid.net із посиланням на неназвані джерела повідомило, що йдеться про Львівський національний університет ветмедицини та біотехнологій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА