14:12 12.04.2021

Суд не скасовував протокол виборчкому про встановлення підсумків голосування на окрузі №87 - Корнієнко

2 хв читати
Суд не скасовував протокол виборчкому про встановлення підсумків голосування на окрузі №87 - Корнієнко

Глава партії "Слуга народу", перший заступник однойменної фракції Олександр Корнієнко стверджує, що суд не скасовував протокол щодо повторних проміжних виборів народного депутата на окрузі №87 (центр - м. Надвірна Івано-Франківської області) та не скасовував результатів виборів.

"Суд визнав протиправним протокол... у частині відображення даних щодо двох дільниць, тобто сам протокол ніхто не скасовував, тим паче не скасовано результати виборів, тому що суд не може скасувати результати виборів", - сказав Корнієнко на брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, Центральна виборча комісія тепер має на виконання рішень усіх судів щось доручити окружній виборчій комісії, "перерахувати або зробити уточнення".

"Тобто зараз буде певна діяльність між Центральною виборчою комісією і окружною виборчою комісією", - наголосив Корнієнко.

Лідер партії знову висловив упевненість, що кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк переможе.

Раніше кандидат у народні депутати за цим самим округом Олександр Шевченко повідомив, що Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправним протокол окружної виборчої комісії (ОВК) про встановлення підсумків голосування на окрузі №87.

Згідно з оприлюдненими ЦВК результатами, на окрузі №87 на довиборах до парламенту перемогу здобув Вірастюк, набравши 31,25% голосів. Його конкуренти представник від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко і представник Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Руслан Кошулинський набрали 29,69% і, відповідно, 28,86%. Центральна виборча комісія України на засіданні 5 квітня визнала вибори на окрузі такими, що відбулися.

Перед тим Івано-Франківський окружний суд розглянув кілька справ стосовно рішень про перерахунок голосів на 20 виборчих дільницях, які ухвалила ОВК №87 під час встановлення підсумків голосування на довиборах до Верховної Ради, що відбулися 28 березня. Усі розглянуті справи було відкрито за позовами кандидата Шевченка. У більшості випадків (щодо шести дільниць) рішення суду першої інстанції - дії ОВК визнати правомірними, позивачу повністю відмовити в задоволенні позовів. За твердженням представників Шевченка, планується апеляційне оскарження цих судових рішень.

Згодом Івано-Франківський окружний адміністративний суд визнав протиправними і скасував усі постанови ОВК №87 про визнання голосування на п'яти дільницях недійсними. У Громадянській мережі "ОПОРА" повідомили, що на деяких з ним за результатами повторного підрахунку голосів було встановлено невідповідність кількості бюлетенів за кандидата Шевченка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА