19:26 06.05.2021

До суду передано справу щодо викрадачів київського бізнесмена

2 хв читати
До суду передано справу щодо викрадачів київського бізнесмена

Київські слідчі направили до суду обвинувальний акт стосовно організованої групи, яка в липні минулого року викрала столичного бізнесмена, повідомляє прес-служба київської поліції в четвер.

"До злочинного угруповання входило п'ятеро людей. Наразі досудове розслідування в кримінальному провадженні завершено. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна", - повідомляють правоохоронці.

Вони нагадують, що в липні минулого року на спецлінію "102" надійшло повідомлення про те, що невідомі викрали чоловіка біля станції метро "Дорогожичі", що в Шевченківському районі столиці. Поліцейські опитали свідка інциденту, переглянули записи з камер відеоспостереження і почали пошуки причетних до скоєння злочину.

"Правоохоронці з'ясували, що двоє невідомих чоловіків зайшли в приміщення будівлі, в якому перебував потерпілий, і силою вивели його на вулицю. Оперативники разом зі співробітниками спецпідрозділу КОРД відразу почали спецоперацію зі звільнення заручника. Згодом правоохоронці затримали п'ятьох осіб, які викрали, утримували і знущалися над бізнесменом", - наголошують у поліції.

Там уточнюють, що за процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчі повідомили учасників злочинного угруповання про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання), ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ч. 2 ст. 127 (Катування) Кримінального кодексу України.

Наразі досудове розслідування завершено і матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом правоохоронці направили до Шевченківського районного суду. Фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА