10:25 18.06.2021

Корбан судиться з "Цитрусом" за нібито незаконні операції, в компанії все заперечують

2 хв читати
Корбан судиться з "Цитрусом" за нібито незаконні операції, в компанії все заперечують

Бізнесмен Геннадій Корбан, який купив 50-відсоткову частку в ТОВ "ЗТ-Інвест" (група компаній "Цитрус"), подав чотири судових позови сумарно більше ніж на 1 млрд грн до партнера - співвласника компанії Григорія Топала і групи афільованих юросіб.

"Трьох місяців було достатньо для того, щоб здійснити глибокий аналіз та аудит діяльності компанії. Фахівці ретельно вивчали документи. І виявили речі, про які не прийнято говорити вголос", - написав Корбан на своїй сторінці у Facebook у четвер.

За його словами, в компанії відбуваються оптимізація податків шляхом незаконної переуступки боргів без згоди кредиторів, передання обігових товарів на безоплатній основі фірмам-сателітам, а також багаторічне "сіре" розмитнення товарів.

"Наразі мої юристи вже подали понад чотири судових позови загальною сумою більше ніж на 1 млрд грн до партнера - співвласника компанії "Цитрус" Григорія Топала та групи юридичних осіб, які він контролює. Також підготовлено скарги до правоохоронних та податкових органів України", - заявив Корбан.

У свою чергу в "Цитрусі" спростовують заяви бізнесмена і називають таку інформацію неправдивою і маніпулятивною.

"У межах судового процесу, де ми оскаржуємо отримання частки, адвокат Корбана надав договір корпоративного управління, на підставі якого Корбан вправі керувати 50-відсотковою часткою в компанії "ЗТ-Інвест", яка не має жодного стосунку до групи компаній "Цитрус", - ідеться в заяві на сторінці "Цитрус" у Facebook.

У компанії також заявили, що не чули про аудит, оплачують усі податки в межах чинного законодавства, повністю ведуть прозору діяльність і не практикують передання "обігових товарів" на безоплатній основі.

"Отже, всі псевдофакти, відображені в пості, мають завідомо неправдивий характер, що порочить репутацію компанії, і не мають нічого спільного з фактичним станом справ... Імовірно, настав час звернутися з позовом до суду за наклеп", - наголошують у прес-службі "Цитруса".

Як повідомлялося, раніше "Цитрус" заявив про намір оскаржити в суді купівлю Корбаном 50-відсоткової частки в ТОВ "ЗТ-Інвест"

За даними Єдиного держреєстру, засновниками ТОВ "ЗТ-Інвест" зазначені Топал і Корбан із частками в 50%. Водночас кінцевими бенефіціарами є Топал і Дмитро Зінченко. Корбана було внесено до реєстру як засновника замість Зінченка 25 лютого 2021 року, свідчать дані Opendatabot.

У липні-2020 співзасновник мережі "Цитрус" Зінченко заявляв про спробу рейдерського захоплення компанії з боку партнера Топала.

"Цитрус" - перша українська спеціалізована мережа магазинів гаджетів та аксесуарів. Компанія створена в 2000 році. Згідно з інформацією на її сайті, на березень-2021 мережа нараховує 63 торговельних точки в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові, Львові, Запоріжжі, Полтаві, Миколаєві, Черкасах, Херсоні, Чернігові, Краматорську (Донецька обл.), Ізмаїлі та Чорноморську (обидва - Одеська обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА