14:54 22.07.2021

Порошенко передав комплект відеорозвідки бійцям 72-ї бригади ЗСУ

2 хв читати
Порошенко передав комплект відеорозвідки бійцям 72-ї бригади ЗСУ

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, перебуваючи на Донбасі, передав перший комплект оптичної розвідки для 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

"72-га бригада імені Чорних Запорожців для мене дуже близька. І я пишаюся, що коли ми обирали назву 72-й, я підтримав пропозицію бригади, щоб присвоїти саме це ім’я. З Авдіївкою, з "промкою" історія 72-ї бригади дуже тісно пов’язана", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що "Авдіївка назавжди закарбувалася в серці кожного українця".

"Я пам’ятаю, як в 2016 році приймалося рішення про початок наступу, вибиття російських найманців і можливість отримати контроль над дорогою, над Ясинуватською розвилкою. Я пам’ятаю, яку ціну було заплачено в січні 2017 року. Скільки життів було віддано, щоб зупинити просування російських військ, взяти "промку" під контроль, відкинути ворога. 72-га бригада до цього була безпосереднім чином долучена. Разом з 93-ю, 80-ю, 54-ю, 56-ю, 58-ю. Це – символ слави і символ честі ЗСУ", - наголосив нардеп.

Порошенко уточнив, що за останні два місяці він уже втретє відвідує лінію розмежування на Донбасі.

"До цього дві поїздки були присвячені 10-й ОГШБр, в Торецьку, і в Зайцевому, і в Шумах, і в Нью-Йорку. Ми разом з волонтерами зібрали кошти для встановлення унікальної технології пункту дальнього спостереження. Ставимо це в найбільш небезпечних ділянках фронту", - зазначив п'ятий президент.

Повідомляється, що кошти на першу партію техніки - 560 тис. грн - збирали волонтери, ще половину додав Фонд Порошенка. Вартість повного комплексу відеоспостереження - понад три мільйони гривень. Водночас у 10 ОГШБр він вже працює і рятує життя військових.

"В 10-ці ми завершили формування трьох батальйонних і одного бригадного пункту відеоспостереження. Наступним ми прийняли пропозицію 72-ї бригади. І вирішили, що буде дуже символічно почати саме з Авдіївки, з "промки". Для чого це робиться? В першу чергу для того, щоб зберегти життя наших воїнів. Я особисто мав можливість переконатися в якості роботи цієї системи, коли можна з бліндажу спокійно спостерігати за рухом окупантів і давати відсіч", - заявив нардеп.

Зазначається, що крім комплекту відеорозвідки, команда Порошенка привезла бійцям на передову також стиглі українські абрикоси.

"Три мільйони, одна бригада і збережені життя. Збережений суверенітет, українська земля. Це вартує того. Дуже символічно, що ми це робимо у дні звільнення Авдіївки", - додав Порошенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА