11:57 19.10.2021

ВР призначила Корнієнка першим віце-спікером

2 хв читати
ВР призначила Корнієнка першим віце-спікером

Верховна Рада підтримала призначення на посаду першого заступника голови парламенту першого заступника голови фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка.

Відповідне рішення підтримали 256 народних депутатів на пленарному засіданні у вівторок.

Призначення Корнієнка, зокрема, підтримали 222 депутати фракції "Слуга народу", 13 і 17 депутатів груп "За майбутнє" і "Довіра" відповідно, а також чотири позафракційних нардепи. Проти проголосували лише два депутати фракції "Опозиційна платформа - За життя" і по одному нардепу фракцій "Європейська солідарність" і "Батьківщина". Більшість цих депутатів, а також представників фракції "Голос" утрималися.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", перед цим голосуванням голова Верховної Ради Руслан Стефанчук поставив на рейтингове голосування кандидатуру Корнієнка та народного депутата фракції "Європейська солідарність" Софії Федини. Під час рейтингового голосування за Корнієнка проголосували 248 народних депутатів, а Федину підтримали 73, переважно нардепи фракцій "Євросолідарність" і "Батьківщина", а також три нардепи від "Слуги народу". Після чого Стефанчук запропонував проголосувати за кандидатуру Корнієнка на посаду першого віце-спікера.

Верховна Рада також звільнила Корнієнка від обов'язку члена комітету з питань державної влади.

Як повідомлялося з посиланням на голову фракції "Слуга народу" Давида Арахамію, першим його заступником у разі обрання Корнієнка на посаду першого віце-спікера може стати народний депутат Андрій Мотовиловець.

Раніше Верховна Рада відкликала з посади голови парламенту Дмитра Разумкова, який із травня до листопада 2019 року очолював політичну партію "Слуга народу", був першим номером у списку партії на дострокових парламентських виборах у 2019 році. Посаду спікера українського парламенту він обіймав із 29 серпня 2019 року.

Верховна Рада підтримала призначення на посаду голови парламенту Руслана Стефанчука, який раніше обіймав посаду першого віце-спікера.

Корнієнко - у минулому бізнес-тренер, консультант із розвитку, громадський діяч. Під час президентської кампанії Володимира Зеленського він був координатором волонтерського проекту "Зе Команда". На парламентських виборах 2019 року обраний депутатом від партії "Слуга народу", був сьомим номером у списку. З 3 серпня 2019 року - голова партії "Слуга народу" з огляду на те, що Дмитро Разумков із 29 серпня став головою Верховної Ради, а Давид Арахамія очолив фракцію. У Верховній Раді обійняв посаду першого заступника голови фракції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА