08:38 29.12.2020

Железняк очолив фракцію "Голос"

2 хв читати
Железняк очолив фракцію "Голос"

Народний депутат Ярослав Железняк очолив фракцію партії "Голос" у Верховній Раді, повідомляє прес-служба політсили.

"Фракція партії "Голос" у Верховній Раді на своєму засіданні 28 грудня ухвалила рішення про ротацію на посаді голови фракції, задовольнивши заяву Сергія Рахманіна. Новим головою фракції обраний Ярослав Железняк", - наголошується в повідомленні.

Колишній голова фракції Сергій Рахманін пояснює своє рішення піти з посади її голови необхідністю зосередитися на законодавчій роботі, а також на питаннях, пов'язаних із національною безпекою, оскільки він є членом комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

"У час, коли безпекові питання набули надзвичайної гостроти, є нагальна потреба зосередитися на цій проблематиці. Мої знання та досвід мають бути максимально використані у цій сфері з огляду на те, що у фракції є політики, спроможні ефективно керувати фракцією. Час, вивільнений від виконання організаційних функцій, дасть змогу більше зосередитися на продуктивній законотворчій роботі", - зазначив Рахманін.

Він також наголосив, що головування у фракції не є довічним привілеєм або довічним ув'язненням, а ротація керівництва є не тільки нормальним, а й необхідним процесом для молодої політичної сили, де є достатня кількість яскравих, самодостатніх особистостей.

"2019 року фракція, переважна більшість членів якої вперше стикалися з великою політикою, потребувала на посаді голови людину з необхідним життєвим досвідом і практичними знаннями про реальну політику. Досвід, набутий членами фракції, та здобутий кожним з них особистий авторитет передбачають безболісну зміну керівника фракції", - додав політик.

Новообраний голова фракції Ярослав Железняк, у свою чергу, зазначив, що багато функцій виконував і раніше як заступник голови, але тепер "буде ще більше відповідальності перед колегами за довіру".

"Тож буду наполегливо працювати, аби бути не лише наймолодшим керівником фракції в історії парламенту, але й найефективнішим для нашої команди", - додав Железняк.

У прес-службі партії "Голос" також уточнили, що повноваження нового голови парламентської фракції "Голосу" набудуть чинності після офіційного оголошення на пленарному засіданні Верховної Ради.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА