19:55 06.04.2021

Правоохоронці повідомили про підозру прокурору і депутату Бердянської міськради, які обіцяли за хабар змінити обвинувачення в суді

1 хв читати
Правоохоронці повідомили про підозру прокурору і депутату Бердянської міськради, які обіцяли за хабар змінити обвинувачення в суді

Слідчі Державного бюро розслідувань спільно з Офісом Генерального прокурора повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 КК України) прокурору відділу Бердянської прокуратури Запорізької області та депутату міської ради, які за гроші обіцяли громадянину змінити його обвинувачення в суді на "більш м'яке".

"Встановлено, що прокурор, перебуваючи на посаді начальника відділу, разом із посередником-депутатом "пообіцяли" громадянину пом'якшити обвинувачення за фактом заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень на менш тяжке, що стане підставою для звільнення від кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні ДБР, оприлюдненому у вівторок.

Зазначається, що сума хабара становила $4 тис.

"Зазначеним особам повідомлено про підозру у проханні надати неправомірну вигоду посадовою особою, яка займає відповідальне становище, з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 3 ст. 368 КК України), а також вручені клопотання про обрання запобіжного заходу", - наголошують правоохоронці.

Вони уточнюють, що санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора України, зараз тривають слідчі дії, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА