15:54 28.04.2021

Кабмін підтвердив звільнення Коболєва і наглядової ради "Нафтогазу"

2 хв читати
Кабмін підтвердив звільнення Коболєва і наглядової ради "Нафтогазу"

Кабінет Міністрів України на засіданні акціонерів НАК "Нафтогаз України" припинив повноваження членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" і голови правління Андрія Коболєва, йдеться в повідомленні на урядовому порталі.

Крім того, було ухвалено рішення про призначення з 29 квітня головою правління НАК "Нафтогаз України" т.в.о. міністра енергетики України Юрія Вітренка.

Замість Вітренка Кабмін призначив т.в.о. Міненерго заступника міністра відомства Юрія Бойка.

У повідомленні КМУ зазначається, що на звільнення вплинули незадовільні фінансові показники "Нафтогазу" за 2020 рік: 19 млрд грн чистого консолідованого збитку групи. Водночас запропонований у грудні минулого року керівництвом "Нафтогазу" проект фінплану передбачав отримання чистого прибутку в розмірі 11,5 млрд грн.

"За результатами засідання загальних зборів акціонерів робота наглядової ради і правління НАК "Нафтогаз України" у 2020 році визнана незадовільною. Відповідно, з 28 квітня 2021 року припиняються повноваження незалежних членів НР НАК "Нафтогаз України", представників держави в НР, а також голови правління Коболєва Андрія Володимировича", - йдеться в повідомленні.

Незалежні члени і представники держави в наглядовій раді компанії продовжать здійснювати свої повноваження до обрання і визначення нових представників.

Окрім того, було ухвалено рішення про призначення з 29 квітня головою правління НАК "Нафтогаз України" т.в.о. міністра енергетики України Юрія Вітренка.

Перед Вітренком поставлено завдання системного збільшення видобутку українського газу, а також сприяння у формуванні повноцінного і справедливого ринку газу в Україні.

Як повідомлялося, консолідований чистий збиток НАК "Нафтогаз України" за 2020 рік становив 19,002 млрд грн порівняно з чистим прибутком 63,294 млрд грн у 2019 році. Без урахування компенсації від "Газпрому" в сумі 55,7 млрд грн і призупиненої діяльності (транспортування газу) чистий прибуток "Нафтогазу" за 2019 рік становив 2,6 млрд грн.

Чистий збиток НАК "Нафтогаз України" як окремої юридичної особи у 2020 році становив 18,002 млрд грн проти 50,658 млрд грн чистого прибутку за 2019 році.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА