17:18 04.03.2021

Гройсман відзначає зростання державних боргів і зниження реальних доходів громадян за рік роботи чинного уряду

2 хв читати
Гройсман відзначає зростання державних боргів і зниження реальних доходів громадян за рік роботи чинного уряду

Україна повертається в далеке минуле, коли в економіці держави переважно зростали борги і при цьому зменшувалися реальні доходи громадян, зазначає лідер партії "Українська стратегія Гройсмана", екс-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Хотів би мати можливість сказати, що ситуація розвивається в правильному напрямі, але, на жаль, немає жодних підстав говорити так... Країна стала сильнішою, більш захищеною? Ні! У нас за всіма позиціями негативний показник. І це - відповідальність уряду України", - сказав Гройсман в ефірі телеканалу "Україна 24".

За його словами, виправдання падіння економіки пандемією є неадекватною позицією щонайменше тому, що у 2014-му, 2016-му, 2019-му роках Україна зіткнулася з блокуванням 20% економіки через війну на Донбасі, з необхідністю швидко переорієнтувати ринки збуту, з іншими викликами, і при всьому цьому економіка зростала.

"За нашого уряду ми зростали в капітальних інвестиціях - майже 600 млрд грн на рік. У 2020 році через COVID показник падав - на 204 млрд грн. І це ступінь відповідальності уряду. Ми втратили 204 млрд грн капінвестицій. Це означає, що ми робитимемо менше речей (на цей показник - ІФ). Що робить уряд? Каже про програму "5-7-9". Видали за нею 21 млрд грн. Вони надали підтримку десяти відсоткам тих, хто потребував підтримки", - зазначив політик.

За словами лідера партії, прогнози щодо зростання економіки у 2021 році так само сумнівні, оскільки причинами зростання стануть зростання сировинних ринків і зростання витрат громадян на опалення та гарячу воду.

"Ми повертаємося в минуле. Буде нарощування боргів, зниження темпів зростання доходів людей. Що відбувається в освіті, медицині, культурі, децентралізації, з тарифами - ніхто не може сказати", - додав Гройсман.

Як повідомлялося, 4 березня 2020 року Верховна Рада за поданням новопризначеного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля затвердила новий склад Кабінету Міністрів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА