14:58 29.03.2021

Унікальна історична подія - Єгипет готується до проведення Параду Мумій

2 хв читати

Каїр-Єгипет: 29 березня, 2021 – Столиця Єгипту Каїр готується до першого у своєму роді "Золотого параду фараонів", суть якого полягає у траспортації давньоєгипетських королівських мумій з Єгипетського музею в Тахрірі до Національного музею єгипетської цивілізації (NMEC), де вони зберігатимуться і надалі.

Возможно, это изображение (Большой сфинкс)

На параді, який почнеться 3-го квітня о 18:00, будуть представлені 22 мумії, 18 королів та чотири королеви, що датуються 17, 18, 19 та 20 династіями. Серед відомих мумій – король Секененре, який розпочав визвольну війну проти гіксосів; королева Хатшепсут, власниця розкішного храму Дейр Аль-Бахарі на Західному березі Луксора; і король Рамзес II, великий фараон Нового царства.

Парад мумій пройде від Єгипетського музею на площі Тахрір до Національного музею єгипетської цивілізації (NMEC) у Фустаті на тлі чудових феєрверків та під мелодії почесних залпів. Подію також супроводжуватиме кавалькада. У кулуарах параду глядачі зможуть насолодитися насиченим різноманіттям урочистостей.

Понад 200 медіа з усього світу будуть висвітлювати подію в прямому ефірі.

Після прибуття до NMEC, королівські мумії будуть реставруватися у найсучаснішій лабораторії протягом майже 15 днів, щоб бути готовими до встановлення всередині своїх нових вітрин у Королівському залі мумій, оформленому як “Долина царів” – регіон, де розміщені їхні оригінальні гробниці.

Процес переміщення королівських мумій буде відповідати суворим стандартам охорони та безпеки при транспортуванні артефактів. Мумії знаходяться у дуже хорошому стані та розміщені у найсучасніших стерильних футлярах у спеціальних коробках, щоб гарантувати їхнє бездоганне збереження та завантажені у вагони, розроблені спеціально для заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА