10:53 15.04.2021

Гройсман закликав Меркель, Байдена та Макрона особисто приїхати до України та разом показати реальний опір російській агресії

2 хв читати
Гройсман закликав Меркель, Байдена та Макрона особисто приїхати до України та разом показати реальний опір російській агресії

Екс-прем'єр-міністр України, лідер політичної партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимир Гройсман закликав світових лідерів, насамперед президентів США Джо Байдена та президента Франції Еммануеля Макрона, а також канцлера Німеччини Ангелу Меркель, особисто приїхати до України, щоб висловити свою підтримку і разом показати той опір російській агресії, який буде неможливо подолати.

Відповідну заяву він зробив у своєму зверненні в соціальних мережах.

"Ми всі бачимо, Росія як ніколи підвищила ставки у своєму прагненні підкорити Україну. Російські збройні сили щодня нарощують кількість і потенціал у нашому Криму та на наших східних кордонах. Політична риторика з Москви - максимально агресивна", - зазначив Гройсман.

Екс-прем'єр-міністр України також звернув увагу, що президент Байден та члени його адміністрації все рішучіше заявляють про свою прихильність до України у формі посилення військової підтримки.

"І за це ми глибоко вдячні. Але я вважаю, що ми перебуваємо в точці, коли треба зробити ще більше. Щось, що однозначно дасть зрозуміти Росії, що незалежність та територіальну цілісність України потрібно поважати. Те, чого не можуть показати Javelin та військові кораблі США в Чорному морі", - наголосив Гройсман.

Він уточнив, що таким кроком може стати спільний візит до України лідера США та лідерів Німеччини та Франції. Це покаже Росії рішучість світу підтримати та захистити Україну.

"Настав час для цього прояву сили та єдності. Росія не може і далі відчувати безкарність за свої дії. Чим більше ми дозволимо Путіну загострити ситуацію, тим складніше буде долати її наслідки", - заявив Гросман.

Крім лідерів США, Франції та Німеччини, він закликав приїхати до України й інших світових лідерів, "щоб на нашій землі висловити нам свою підтримку і разом показати Росії, що її агресія зустріне опір, який неможливо подолати".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА