10:58 20.04.2021

Гройсман закликав не політизувати питання оборони, але вимагати від уряду конкретних рішень у разі активної фази агресії РФ

2 хв читати
Гройсман закликав не політизувати питання оборони, але вимагати від уряду конкретних рішень у разі активної фази агресії РФ

Лідер політичної партії "Українська стратегія Гройсмана", екс-прем'єр Володимир Гройсман закликав українських політиків незалежно від політичної приналежності згуртуватися навколо загроз російської агресії, перестати публічно політизувати питання оборони, але вимагати від уряду конкретних рішень - фінансових, бюджетних, промислових - у разі активної фази російської агресії.

"Ми бачимо концентрацію сил РФ на наших кордонах. Це реальна загроза вторгнення. І в такій ситуації має бути свій механізм фінансового забезпечення (армії - ІФ). Активні бойові дії - це інший порядок використання коштів, які, між іншим, в бюджеті не закладені. І це виклик", - сказав Гройсман в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Він нагадав, що станом на середину квітня Україна не має затвердженого державного оборонного замовлення (ДОЗ). Але замість того, щоб у закритому режимі виробити потрібні країні рішення, українські політики дозволяють собі не тільки обговорювати в ефірі свої позиції з озброєння, а й виносять свої думки в публічну площину. "Зрозуміло, що дискусії мають бути, але точно не про боєприпаси. Ось ми вже місяць обговорюємо, що немає ДОЗу. Але якщо така новина стає публічною, має зібратися уряд і в закритому режимі виробити всі рішення. На жаль, і тут є такий самий безлад, як із вакцинацією", - зазначив політик.

Гройсман звернув увагу, що керівництво України постійно закликає світ до єднання проти російської агресії, і так само закликало керівників США, Німеччини, Франції приїхати до України, щоб продемонструвати підтримку нашій державі на українській землі. Але крім закликів до консолідації світу, консолідованою і згуртованою має бути і сама Україна, переконаний екс-прем'єр.

Він закликав чиновників, представників військових кіл зібратися на окреме засідання Ради національної безпеки і оборони України або в іншому форматі й проговорити всі питання в закритому режимі. "Багато розмов відпадуть самі собою", - сказав Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА