12:56 22.04.2021

Ініціативна група 22 травня визначить формулювання питання щодо землі на всеукраїнському референдумі - Тимошенко

2 хв читати
Ініціативна група 22 травня визначить формулювання питання щодо землі на всеукраїнському референдумі - Тимошенко

Лідер партії "Батьківщина" і голова однойменної фракції Юлія Тимошенко анонсувала збори ініціативної групи з підготовки до проведення всеукраїнського референдуму про долю землі сільськогосподарського призначення.

"На 22 травня ми призначили великі збори ініціативної групи, щоб розпочати процес проведення референдуму", - повідомила Тимошенко на прес-конференції в четвер у Києві.

За її словами, ініціативна група цього дня ухвалить рішення, яке питання буде винесено на всеукраїнський референдум. Тимошенко уточнила, що попередньо питання звучатиме так: "чи підтримають люди заборону на продаж сільськогосподарської землі".

Вона нагадала, що "Батьківщина" звернулася до Центральної виборчої комісії, до профільного комітету парламенту, до першого заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука з проханням роз'яснити, чи можна провести збори ініціативної групи в режимі онлайн, оскільки в країні оголошено карантин у зв'язку з пандемією COVID -19 і не можна збиратися великими групами.

"Сьогодні останній день, щоб вони нам дали відповідь", - наголосила лідер політичної сили.

Народний депутат також розповіла, що "Батьківщина" відкриває "гарячі лінії" для залучення всіх охочих до спільної роботи з підготовки референдуму.

"Ми працюватимемо з усіма регіонами, з усіма ЗМІ, щоб люди зрозуміли, що сьогодні найбільша загроза для України після війни - це розпродаж сільськогосподарської землі. Це, по суті, гібридна окупація, гібридна колонізація України", - резюмувала Тимошенко.

Лідер партії повідомила, що до роботи ініціативної групи, яка збиратиме підписи у всій Україні, залучено вже більше ніж 12 тис. осіб.

Як повідомлялося, партія "Батьківщина" оголосила про початок організації проведення всеукраїнських референдумів із п'яти питань, серед яких продаж землі сільськогосподарського призначення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА