10:39 29.04.2021

Гройсман: Агресія Путіна проти України - це коронавірус, а вакцина - це коаліція наших партнерів, провідних країн світу

2 хв читати
Гройсман: Агресія Путіна проти України - це коронавірус, а вакцина - це коаліція наших партнерів, провідних країн світу

Агресія Росії проти України сьогодні нагадує коронавірус, який щодня мутує і стає тільки більш агресивним, водночас "вакциною" проти нього може бути тільки широка коаліція країн - на базі "Великої сімки" та за лідерства Сполучених Штатів Америки, заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" лідер партії "Українська стратегія Гройсмана" Володимир Гройсман.

На його переконання, сьогодні світ стоїть перед вибором - або бандитизм і беззаконня, або порядок і закон. І саме Україна має дати світу шанс визначитися з вибором і сформувати потужну, дружну й болючу відповідь агресорові.

"Нині путінська агресія - це коронавірус, який мутує і стає агресивнішим. І це потрібно усвідомити. Вакцина проти вірусу - консолідація наших партнерів. Це головне завдання світової дипломатії. Закликаю президента Зеленського і владну більшість спрямувати зусилля на консолідацію наших партнерів. Адже завдяки нашим партнерам і нашому війську, яке міцно стоїть на своїх позиціях, Путін пограв м'язами і заявив, що відводить війська. А всі розмови про зустрічі (Зеленського і Путіна), пошуки місця - це втрата часу для України. А для нас час має ключове значення", - наголосив колишній прем'єр-міністр.

Як зазначив Гройсман, Кремль намагається з усіх сил затягнути переговори, щоб виграти собі можливість пристосуватися - до санкцій, до ситуації у світі. Зате українці отримують похоронки і щодня зазнають втрат.

"Ми маємо унікальний шанс світовою коаліцією під лідерством президента США Джо Байдена, який особисто включений у процес і починає демонструвати лідерство в цьому процесі, досягти результатів", - наголосив політик.

Він уточнив, що санкції проти РФ мають бути скоординованими, й "агресору має бути боляче".

"Дипломатичному корпусу потрібно залучити наших партнерів, країни "Великої сімки" - запросити їх в Україну, щоб вони висловили тут свою підтримку. Це серйозний порядок денний. Консолідація світу має ключове значення. Це і є план дій, яким потрібно займатися", - резюмував екс-прем'єр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА