20:20 10.12.2020

Волинська облрада висловила недовіру голові ОДА Погуляйку

2 хв читати
Волинська облрада висловила недовіру голові ОДА Погуляйку

Депутати Волинської обласної ради на засіданні у четвер, 10 грудня, проголосували за недовіру голові Волинської обласної державної адміністрації (ОДА) Юрію Погуляйку.

"Голова ОДА Юрій Погуляйко відвідав сесійну залу обласної ради та влаштував дискусію з депутатами обласної ради. Він обвинуватив обранців громади в популізмі та заявив, що не запрошений на сесію обласної ради. Депутати, апелюючи до голови ОДА, запевняли, що він діє непрофесійно як чиновник і порушує етичні норми поведінки не лише державного службовця, а й інтелігентної людини. Голова обласної ради Григорій Недопад повідомив, що керівництво ОДА на сесію запросили. Юрій Погуляйко залишив сесійну залу", - повідомляє прес-служба облради.

Згідно з оголошеними головою лічильної комісії Володимиром Бондарем результатами таємного голосування, з 57 депутатів, які проголосували, за недовіру голові ОДА висловилися 49, проти - 4. Ще 4 депутати утрималися.

"Рішення буде направлено президенту України та оприлюднено у ЗМІ", - зазначено у повідомленні.

Сам Погуляйко на своїй сторінці у соцмережі Facebook заявив, що висловлена йому недовіра було "спланованим сценарієм окремих осіб", і звинуватив депутатів, які голосували у популізмі.

"Із перших днів свого призначення на посаду голови ОДА я виконую завдання президента та уряду країни. І лише тому, що зі мною не змогли "домовитися", на мене "спустили всіх собак", а також звинувачують у тому, що я не волинянин. Моя різка та емоційна промова сьогодні, апельована окремим депутатам, лише тому, що я насправді щодня працюю для Волині і ніколи не ділив Україну на східну й західну. Я - учасник бойових дій, який відстоював її територіальну цілісність. Тому мені більше болить те, що насправді сьогодні відбувається в державі та області, а не ці закулісні ігри у вигляді висловлення мені недовіри", - написав він, коментуючи рішення облради.

Погуляйко був призначений на посаду указом президента України Володимира Зеленського 2 грудня 2019 року. Раніше обіймав посаду першого заступника голови Луганської ОДА.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден терміново підпише закон про надання допомоги Україні, щоб почати відправлення зброї та техніки цього тижня

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА