10:42 02.04.2021

Голосування на двох дільницях округу №87 в Івано-Франківській області визнано недійсним - ОПОРА

2 хв читати
Голосування на двох дільницях округу №87 в Івано-Франківській області визнано недійсним - ОПОРА

Окружна виборча комісія (ОВК) округу №87 (м. Надвірна Івано-Франківської області) визнала недійсним голосування на виборчих дільницях №261027 та №261030, повідомляється на сайті Громадянської мережі "ОПОРА" в п'ятницю.

Як зазначено в повідомленні, на дільниці №261027 комісія визнала недійсними результати голосування через відсутність печаток на контрольних листах у великих скринях.

На дільниці №261030 члени ОВК перерахували бюлетені, де було вказано 377 голосів за кандидата Олександра Шевченка та підтвердили цю кількість, проте згодом член комісії від "Слуги народу" заявив про неправильний результат підрахунку голосів. Члени ОВК повторно перерахували бюлетені стосовно Шевченка, їх виявилося 277.

"Окремі члени ОВК звинуватили члена від "Слуги народу" у викраденні бюлетенів, але перевірка стриму "ОПОРИ" показала, що члени комісії порахували 277 бюлетенів, але назвали 377, подивившись на цифри у протоколі. На ОВК викликали поліцію. Правоохоронці проводять слідчі дії", - йдеться в повідомленні.

Крім того, комісія виявила, що до витягу з реєстру виборців незаконно було внесено 30 виборців, отже, кількість безпідставно виданих бюлетенів перевищує 5% загальної кількості виборців, які отримали виборчі бюлетені. На підставі цього ОВК визнала голосування на дільниці №261030 недійсним.

В "ОПОРІ" повідомляють, що ОВК розпочала перерахунок голосів на 20 виборчих дільницях, і станом на 8:00 п'ятниці бюлетені було перераховано на п'яти з них.

Як повідомлялося, депутати від партії "Слуга народу" в ніч на п'ятницю заявили про виявлення ознак фальсифікації під час підрахунку голосів на одній із виборчих дільниць в Івано-Франківській області: під час перерахунку за кандидата Шевченка було виявлено на 100 бюлетенів менше, ніж у протоколі дільничної виборчої комісії. Депутати подали заяву до правоохоронних органів, після чого ОВК "на основі цієї та іншої інформації" визнала голосування на дільниці недійсними.

Як повідомлялося, 28 березня 2021 року в одномандатному виборчому окрузі № 87 в Івано-Франківській області відбулися проміжні вибори до Верховної Ради.

За даними сайту Центральної виборчої комісії, після підрахунку 90,59% електронних протоколів в окрузі № 87 лідирує Василь Вірастюк (партія Слуга народу") - 31,51% голосів, на другому місці Олександр Шевченко (партія "За майбутнє") - 29,52%, на третьому -"свободівець" - Руслан Кошулинський - 28,83%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА