11:05 02.04.2021

Кабмін доручив силовим відомствам разом із Мінцифри здійснити дослідження з питань модернізації РЕС у діапазоні 700-900 МГц

2 хв читати
Кабмін доручив силовим відомствам разом із Мінцифри здійснити дослідження з питань модернізації РЕС у діапазоні 700-900 МГц

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ, Держслужбі з питань надзвичайних ситуацій спільно з Міністерством цифрової трансформації здійснити науково-дослідні роботи із заміни та модернізації радіоелектронних засобів (РЕС) у діапазоні 700-900 МГц.

Як зазначено у відповідному розпорядженні Кабміну, також до цих робіт можуть бути залучені за згодою Генштаб Збройних сил і держконцерн "Укроборонпром".

Згідно з пояснювальною запискою до зазначеного розпорядження, текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна", щоб вивільнити діапазони 700-900 МГц для подальшого розвитку мобільного широкосмугового доступу до інтернету Україна має витратити близько 32,773 млрд грн, водночас на сам процес вивільнення частот, зайнятих спецкористувачами, піде близько 25 років.

У Міноборони пояснили, що через брак інформації щодо вартості й технічних характеристик тактичної системи навігації, яку треба буде встановити на всіх типах літаків державної авіації України, здійснити детальні розрахунки вартості і термінів заміни РЕС спецкористувачів неможливо.

Також, за даними Міноборони, жодне українське підприємство не підтвердило можливість заміни системи навігації на літаках типу Су-24М та Іл-76.

Водночас Мінцифри наполягає на скороченні термінів здійснення заміни/модернізації РЕС спецкористувачів і вивільнення частот 700-900МГц для мобільного зв'язку.

Відповідно до цього уряд, зокрема, доручив у термін до липня 2021 року включно: здійснити науково-дослідні роботи з питань заміни (модернізації) РЕС і випромінювальних облаштувань спеціального призначення, які використовують у діапазонах радіочастот 700 МГц, 800 МГц та 900 МГц.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів у листопаді 2020 року затвердив план заходів із впровадження в Україні системи мобільного зв'язку п'ятого покоління (5G), що передбачав ще в грудні 2020 року з’ясувати необхідність щодо проведення науково-дослідних робіт з метою визначення вартості РЧР у діапазонах 700 МГц і 3400-3800 МГц для впровадження 5G, а також можливості спільного використання радіоелектронних засобів спецкористувачами мобільного зв'язку та опрацювати можливе фінансування таких робіт із бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україні у 2023 р. скоротилися кількість абонентів фіксованого зв'язку та доходи від послуг його надання - НКЕК

Дохід провайдерів фіксованого інтернету в Україні у 2023 році зріс на 25% - НКЕК

В українських онлайн-медіа зросла кількість політичної "джинси" - дослідження ІМІ

Україна приєдналася до WIPO ALERT для протидії піратським вебсайтам - Мінекономіки

Більшість українців не відповідають на дзвінки з невідомих номерів, лише 10% передзвонять - опитування Rakuten Viber

У Верховній Раді зареєстрували "законопроєкт про регулювання телеграму"

Китай вимагає від держустанов заміни іноземних ПК, серверів і ПЗ місцевими рішеннями - FT

Мін'юст США подав позов проти Apple, звинувативши компанію в монополізації ринку смартфонів

Кількість користувачів програми NovaPay за 3 міс. сягнула 100 тис.

"Київстар" у 2023 р. збільшив виручку на 8%, наростивши капітальні інвестиції на 6,8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА