17:12 08.04.2021

Мінцифри з МОН та "Освіторією" мають намір оцифрувати програму для середньої та старшої школи

2 хв читати
Мінцифри з МОН та "Освіторією" мають намір оцифрувати програму для середньої та старшої школи

Міністерство цифрової трансформації України спільно з Міністерством освіти і науки, а також із громадською спілкою "Освіторія" планують запустити мобільний застосунок проекту "Всеукраїнська школа онлайн".

"У найближчий рік плануємо оцифрувати програму для середньої та старшої шкіл (5-11 класів) з основних предметів. Вони з'являються в режимі реального часу - нові уроки щотижня. Серед амбітних планів - підключення 6 тис. об'єктів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету, у тому числі всіх шкіл. Потрібно ввести новий предмет про цифрову грамотність або інтегрувати його в інформатику. Якщо раніше популяризували технології, тепер потрібно навчити дітей з першого класу правильно ними користуватися", - зазначив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, слова якого наводить прес-служба відомства.

За задумом Мінцифри, діти зможуть користуватися і платформою, і мобільним застосунком для навчання під час карантину, а також для ознайомлення з темою, яку пропустили в школі через відсутність з тих чи тих причин.

Для вчителів уже розроблено рекомендації для змішаного та дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи.

У Мінцифрі також повідомили, що курс із використання різних безкоштовних рішень для навчання школярів, один із найпопулярніших на освітній платформі, вже пройшли понад 30 тис. учителів.

Над розробкою "Всеукраїнської школи онлайн", її контентом та функціоналом командно працюють Міносвіти, Мінцифри, Український інститут розвитку освіти та "Освіторія". Кабінет учителя та застосунок запускаються за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА