07:29 18.04.2021

Харківська поліція викрила групу, причетну до незаконної торгівлі зброєю

2 хв читати
Харківська поліція викрила групу, причетну до незаконної торгівлі зброєю

Харківські оперативники в ході відпрацювання оперативної інформації про можливу причетність жителя Харкова до незаконного обігу вогнепальної зброї викрили групу, до якої входили киянин і житель Кременчука.

"Під час обшуків за місцями проживання фігурантів у Києві, Харкові та Полтавській області поліцейські виявили велику кількість вогнепальної зброї різних калібрів, зокрема, пістолети і кулемети, боєприпаси, мачете і ножі", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

Поліцейські задокументували два епізоди незаконного продажу зброї 40-річним харків'янином. Одному покупцеві він продав карабін К-98 системи "Маузер" зразка 1898 року за 9 800 грн, іншому - автомат МП-40 за 35 тис.грн. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

У рамках санкціонованого обшуку співробітники карного розшуку виявили в квартирі фігуранта зброю і боєприпаси. Поліцейські вилучили автомат ПМ-40, штик-ніж, піхотний кулемет Дегтярьова, гвинтівку Мосіна, гвинтівку зі штик-ножем, холодну зброю, патрони, наркотичну речовину рослинного походження і мундштук зі скляною колбою. Всі вилучені предмети направлені на експертизу. Чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України та заарештовано.

Під час відпрацювання зв'язків підозрюваного харківські оперативники вийшли на слід ще двох осіб, причетних до незаконного збуту вогнепальної зброї. В ході реалізації оперативних комбінацій поліцейські задокументували два епізоди. У першому випадку фігуранти запропонували покупцеві купити самозарядну гвинтівку СВТ-40 за 24,4 тис.грн. Після отримання грошей, переведених на банківську карту в два транші, фігуранти відправили клієнту поштою дві посилки з гвинтівкою в розібраному стані.

За тією ж схемою інший покупець придбав у фігурантів пістолет Luger-PO8, за який заплатив 18,2 тис.грн.

На підставі постанови суду 16 квітня оперативники Управління карного розшуку за підтримки бійців полку поліції особливого призначення і КОРДу, а також співробітники кінологічного центру зі службовою собакою під процесуальним керівництвом Слобідської окружної прокуратури Харкова провели обшуки за місцем проживання фігурантів.

У Києві в квартирі 74-річного чоловіка поліцейські виявили і вилучили пістолет Люгера, пістолет WALTHER, пістолет Чезет, пістолет Браунінг і близько 300 патронів. У Кременчуці за місцем проживання 45-річного чоловіка поліцейські вилучили кулемет Дегтярьова у розібраному стані, наган, пістолет Фромер, патрони, запчастини до кулемета і гвинтівки Мосіна, мачете і 3 ножи.

Досудове розслідування проводиться за ч.2 ст. 15, ч. 1 ст. 263 (замах на незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нині вирішується питання про оголошення фігурантам про підозру і обрання запобіжного заходу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА