11:16 21.04.2021

На Харківщині затримано автобуси з "тітушками", які спрямувала проросійська політсила для протестних акцій

2 хв читати
На Харківщині затримано автобуси з "тітушками", які спрямувала проросійська політсила для протестних акцій

У межах масштабних антитерористичних навчань, які відбуваються наразі у Харківській області, Служба безпеки України запобігла спробі декількох груп "тітушок" (загалом більше ніж 60 осіб) проникнути на територію регіону.

"Автобуси з "тітушками" були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі ці особи є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного відношення до Харківської області", - написав на своїй сторінці начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією спецслужби, ці групи були спрямовані до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування суспільного невдоволення і масових протиправних дій під час проведення чергової сесії міськради в середу, 21 квітня.

"Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії "картинку" для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України. Правоохоронці Харківщини, використовуючи усі передбачені законом засоби, припиняють можливі протиправні дії. Координаційна група Антитерористичного центру відслідковує можливі спроби радикальних угруповань зловживати правом громадян на проведення масових заходів, метою яких є провокування заворушень та інших дій антигромадської спрямованості", - зазначив Абдула.

Як повідомлялося, 14 квітня в Харківській області розпочалися масштабні антитерористичні навчання, які проводить Служба безпеки України із залученням підрозділів Національної поліції, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Військової служби правопорядку, Харківської обласної прокуратури та інших членів Координаційної групи Антитерористичного центру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА