15:25 21.04.2021

До Ради проходять п'ять партій, "Євросолідарність" майже зрівнялася зі "Слугою народу", розрив між Зеленським і Порошенком скорочується

2 хв читати
До Ради проходять п'ять партій, "Євросолідарність" майже зрівнялася зі "Слугою народу", розрив між Зеленським і Порошенком скорочується

Партія "Європейська солідарність" наздоганяє "Слугу народу", рейтинг двох політичних сил перевищує 20%, свідчать результати соціологічного опитування компанії SOCIS.

За даними дослідження, в рейтингу політичних партій серед тих, хто визначився і голосуватиме, партію "Слуга народу" готові підтримати 22,7%, "Європейську солідарність" - 20,4%, "Опозиційну платформу - За життя" - 12%, ВО "Батьківщина" - 10,8%, "Силу і честь" - 6,4%.

Згідно з опитуванням, не долають 5-відсоткового бар'єру: партія "Українська стратегія Гройсмана" - 4,8%, ВО "Свобода" - 3,8%, "Голос" - 3,3%, Радикальна партія Олега Ляшка - 3,1%, "Наші" - 1,9%, "Партія Шарія" - 1,5%, "За майбутнє" - 1,1%, "Опозиційний блок" - 0,9%, "Пропозиція" - 0,7%. Інша партія - 6,6%.

Якби президентські вибори відбулися найближчої неділі, найбільшу підтримку отримали б нинішній президент Володимир Зеленський і п'ятий президент, лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко.

Серед тих, хто визначився і голосуватиме, 26,7% готові підтримати Володимира Зеленського, 19,6% - Петра Порошенка. За лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко готові проголосувати 10,1%, за лідера партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрія Бойка - 9,7%.

За лідера партії "Сила і честь" Ігоря Смешка - 7,5%, лідера партії "Українська стратегія Гройсмана". Володимира Гройсмана - 4,5%, екс-нардепа Євгена Мураєва - 3%, лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 2,7%, спікера парламенту Дмитра Разумкова - 2,5%, за одного з лідерів партії "ОПЗЖ", нардепа Віктора Медведчука - 2,2%, мера Києва Віталія Кличка - 1,3%. Інший кандидат - 9%.

У другому турі розрив між Порошенком і Зеленським порівняно голосуванням у 2019 році суттєво скоротився. Зеленського готові підтримати 56,3% від тих, хто визначився і прийде голосувати, Порошенка - 43,7%.

Як відомо, на виборах 21 квітня 2019 року за Зеленського проголосували 73,22%, за Петра Порошенка - 24,45%.

Згідно з дослідженням, Юрій Бойко у другому турі програє і Зеленському, і Порошенку.

Результати репрезентативні на рівні всієї країни за показниками віку (старше 18 років), статі, типу поселення та поділу на області. Опитування не проводили в АР Крим і на тимчасово непідконтрольній українській влади частині Донецької та Луганської областей.

Загалом було опитано 2000 респондентів. Метод дослідження: телефонне інтерв'ю САТІ (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА