10:39 07.05.2021

Українські військові візьмуть участь в окремих заходах масштабних навчань США у Європі Defender Europe-21

2 хв читати
Українські військові візьмуть участь в окремих заходах масштабних навчань США у Європі Defender Europe-21

Українські військові візьмуть участь в окремих заходах під час багатонаціональних навчань Defender Europe-21, які розпочалися в Естонії з проведення десантування американських військових та артилерійських стрільб високоточними боєприпасами в мажах тренування Fires Shock, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"В рамках заходів кампанії Fires Shock, однією з її центральних подій є навчання під назвою Dynamic Front, які цього року будуть проводитися як частина навчань Defender на полігоні Графенвер (Grafenwoehr, Німеччина). В рамках Dynamic Front, ми використаємо бойову потужність 1800 учасників від 16 країн НАТО з усієї Європи, одна з яких включає участь України в цьому тренуванні. Всі учасники зосередять увагу на взаємосумісності та здатності працювати як єдина бойова артилерійська сила", - повідомив журналісту під час телефонного брифінгу командувач 41-ї бригади польової артилерії армії США полковник Даніель Міллер, передає прес-служба Генштабу ЗСУ у Facebook.

Як зазначив керівник 7-го тренувального командування сухопутних військ США, бригадний генерал Крістофер Норрі, в широкому сенсі навчання Defender Europe-21, як і інші навчання, що проводяться на регулярній основі, мають на меті підвищити готовність і сумісність між силами США, союзників із НАТО і країн-партнерів.

"Цього літа велика частина навчань Defender буде зосереджена навколо Чорного моря та регіону Балкан… Той факт, що ми будемо проводити ці навчання у регіоні від високих широт до Естонії і далі до Марокко протягом кількох наступних місяців, має дати уяву про масштаб цих навчань", - сказав американський генерал.

Навчання Defender Europe розпочалися в середу ввечері на Центральному полігоні Сил оборони Естонії, відбулися бойові стрільби систем залпового вогню, в четвер увечері відбудеться висадка американських десантників на аеродром Нурмсі.

Defender Europe - найбільша серія навчань армії США в Європі за останні 25 років. Маневри охоплюють 16 країн. В Естонії захист країни в умовах кризи відпрацьовуватиметься в рамках навчань Swift Response (Швидка відповідь).

Навчання Defender Europe-21 присвячені розгортанню в Європі військ і військового обладнання з континентальної частини США на випадок кризи для захисту союзників. До навчань поточного року залучено понад 30 тис. військовослужбовців з 25 країн, які проведуть тренування на території 13 країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі троє постраждалих від ракетного удару, з них двоє дітей, усі поранення легкі - обладміністрація

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА