16:32 07.05.2021

Масштабні акції 9 травня в Києві не плануються, поліція готова до забезпечення порядку - Крищенко

3 хв читати
Масштабні акції 9 травня в Києві не плануються, поліція готова до забезпечення порядку - Крищенко

Заявки на проведення в Києві 9 травня масштабних акцій, приурочених до Дня перемоги над нацизмом, наразі не надходили, нечисленні заходи вшанування пам'яті відбудуться в Парку вічної слави та на інших об'єктах, що стосуються Другої світової війни, повідомив начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

"У нас є низка заявок на проведення заходів 9 травня, вони стандартні. Відбудеться панахида о 8-й ранку в Парку слави біля могили Невідомого солдата, організована Українською православною церквою. О 9-й годині - урочисте покладання квітів", - розповів Крищенко агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, є заявка на захід - вшановування пам'яті та автопробіг - від представників ГО "Інститут правової політики та соціального захисту".

"О 10-й годині - покладання квітів біля пам'ятника Ватутіну та об 11-й - біля Меморіалу вічної слави, заявлена участь до 200 людей", - зазначив він.

За словами начальника поліції Києва, також від цієї організації заявлений автопробіг, але кількість автомобілів, які візьмуть у ньому участь, поки що не відома.

Крім того, як повідомив начальник главку, є заявка на покладання квітів від ГО "Громадянська солідарність "Браття" о 10-й годині, заявлена участь до 200 осіб.

За словами Крищенка, очікується, що найбільш масовим заходом стане покладання квітів у Парку слави, організоване міською організацією ветеранів України.

"У ньому візьмуть участь ветерани, представники районних організацій. Початок - о 10:30, а об 11-й розпочнеться рух колони", - зазначив він, додавши, що минулого року в такому заході взяли участь близько 300 людей.

Також, як розповів керівник поліції Києва, об 11-й годині розпочнуться заходи в Національному музеї історії Другої світової війни, організовані Київською міською адміністрацією.

"Поки що інших заявок, заявок на численні заходи немає", - додав Крищенко.

Керівник столичної поліції повідомив, що правопорядок у Києві забезпечуватиме стандартна кількість нарядів поліції. "Безумовно, буде посилення патрулями Нацгвардії", - сказав він.

"Уже із сьогоднішнього дня ми починаємо посилене патрулювання в Парку слави та на інших об'єктах, які стосуються Другої світової війни. Також посилене патрулювання буде там, де відбудуться державні заходи", - уточнив керівник поліції Києва.

За його словами, в Парку слави чергуватимуть кінологи, вибухотехніки, а за потреби проводитимуться поверхневі перевірки, щоб уникнути якихось конфліктних ситуацій.

Відповідаючи на запитання про те, чи є наразі оперативна інформація про якісь підготовлювані провокації 9 травня, Крищенко сказав: "Можуть бути певні загострення. Ми живемо у країні, що воює, і завжди готові до якихось провокацій. У нас є тісна співпраця та обмін інформацією зі Службою безпеки України, тому ми повністю готові і забезпечуватимемо правопорядок", - запевнив Крищенко.

Він також нагадав про заборону використання символіки тоталітарного режиму, зокрема георгіївської стрічки, за що передбачено адміністративну відповідальність.

Що стосується заходів 8 травня, то, за словами Крищенка, вони будуть лише офіційними, на кількох локаціях, точної інформації щодо їх проведення поки що немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

Ювенальні прокурори: 537 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА