13:30 17.06.2021

Посли G7 закликали якомога швидше провести місцеві вибори у 18 громадах Донбасу

2 хв читати
Посли G7 закликали якомога швидше провести місцеві вибори у 18 громадах Донбасу

Посли країн "Великої сімки" (G7) в Україні за підсумками зустрічі з представниками Центральної виборчої комісії України, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Громадянської мережі "ОПОРА" 16 червня закликали якомога швидше провести місцеві вибори у 18 територіальних громадах Донецької та Луганської областей.

"Посли наголосили на потребі: підтримки ЦВК; подальших вчасних змін до виборчого кодексу для забезпечення чесних і надійних результатів виборів; підвищення ґендерної рівності; місцевих виборів у 18 громадах Донбасу якнайшвидше; належного регулювання фінансування в політиці", - зазначено в повідомленні на сторінці послів G7 в Україні у Twitter у четвер.

Посли також відзначили успішність проведеної в Україні виборчої реформи та модернізації ЦВК.

Як повідомлялося, що 8 серпня 2020 року ЦВК на підставі висновків Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій встановила неможливість проведення перших місцевих виборів 25 жовтня 2020 року у 10 територіальних громадах Донецької області і 8 громадах Луганської області.

ЦВК зазначила, що в разі можливості організації підготовки та проведення відповідно до Виборчого кодексу України місцевих виборів на окремих територіях зазначених областей в останню неділю березня 2021 року, комісія має ухвалити рішення про призначення перших місцевих виборів 28 березня не пізніше 17 січня 2021 року.

16 січня 2021 року ЦВК знову отримала висновки Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій про загрозу безпеці виборців на території цих 18 громад і встановила неможливість проведення там місцевих виборів 28 березня.

11 травня 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд визнав протиправною і скасував постанову ЦВК про неможливість проведення місцевих виборів у зазначених громадах.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА