17:13 21.09.2021

Добкін та голова місцевого "Нацкорпусу" Немічев йдуть у мери Харкова як самовисуванці

2 хв читати
Добкін та голова місцевого "Нацкорпусу" Немічев йдуть у мери Харкова як самовисуванці

У вівторок, 21 вересня, Харківська міська територіальна виборча комісія прийняла документи від двох охочих балотуватися на посаду міського голови.

"Ми прийняли сьогодні документи від двох кандидатів-самовисуванців - Костянтина Немічева та Михайла Добкіна", - повідомила кореспонденту "Інтерфакс-Україна" голова міськвиборчкому Олена Матвієнко.

Народний депутат декількох скликань, екс-голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін обіймав посаду міського голови з 2006 до 2010 рр. На чергових місцевих виборах у 2020 році був зареєстрований кандидатом як самовисуванець, однак пізніше зняв свою кандидатуру на користь тодішнього керівника міста Геннадія Кернеса, який перебував на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте".

Костянтин Немічев - голова обласної організації "Нацкорпусу", позиціонує себе як єдиний кандидат від проукраїнських сил.

Як повідомлялося, раніше місцеві організації шести проукраїнських партій ("Акцент", "Голос", "Демсокира", "Європейська солідарність", "Нацкорпус" і "Правий сектор") підписали меморандум про партнерство та співробітництво на період виборів міського голови Харкова, який передбачав визначення та висунення єдиного кандидата. Наприкінці серпня представники партій-підписантів провели голосування щодо кандидатури єдиного кандидата, переможцем якого виявився Немічев. Однак пізніше дві партії ("Акцент" і "Європейська солідарність") відкликали свої голоси, при цьому "ЄС" заявила, що залишає за собою право висунути свого кандидата.

Як повідомлялося, 30 березня Верховна Рада призначила позачергові вибори міського голови Харкова на 31 жовтня 2021 року. Ця постанова була ухвалена у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, обраного міським головою на виборах восени 2020 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА