07:45 26.10.2021

Рада може за тиждень ухвалити "ресурсний" законопроект

2 хв читати
Рада може за тиждень ухвалити "ресурсний" законопроект

Верховна Рада може наступного пленарного тижня з 2 до 5 листопада ухвалити у другому читанні урядовий №5600 про збалансованість бюджетних надходжень ("ресурсний" законопроект), прогнозує голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"(Цей законопроект – ІФ) мав голосуватися минулого четверга (21 жовтня – ІФ), але через те, що до бюджетної процедури зайшли, почали (розглядати – ІФ) поправки, вони (опозиція – ІФ) затягнули цю процедуру, то (розгляд законопроекту у другому читанні - ІФ) перенісся наступного тижня. Я думаю, що наступного тижня буде проголосовано ("ресурсний" законопроект №5600 - ІФ)", - сказав Арахамія в ефірі телеканалу "Україна 24" у понеділок увечері.

Згідно з календарним планом шостої сесії ВР дев'ятого скликання, наступний пленарний тиждень у парламенті розпочнеться 2 листопада і завершиться 5 листопада.

Як повідомлялося, на початку липня Верховна Рада прийняла за основу урядовий "ресурсний" законопроект №5600 з поправками до Податкового кодексу, який пропонує зокрема запровадження для е/е з ВДЕ акцизу (3,2%).

Введення акцизу на "зелену" електроенергію назвали порушенням законодавства щодо підтримки ВДЕ-генерації в Секретаріаті Енергоспільноти, Європейському банку реконструкції та розвитку, а також низці інших міжнародних фінансових інститутів.

Законопроект також розкритикували зокрема Європейська бізнес-асоціація (ЄБА), Американська торгова палата в Україні (AmCham).

Профільні ВДЕ-асоціації у численних листах до уряду закликали відмовитися від цієї ідеї, яка, на їхню думку, загрожує і так несприятливому інвестклімату в Україні, зокрема у сфері відновлюваної енергетики після ретроспективного зниження "зелених" тарифів та зростання боргів щодо їхньої оплати.

Міністерство енергетики розглядало ініціативу створення цільового фонду, що акумулює надходження акцизу на електроенергію, зокрема і "зелену", у разі ухвалення відповідної норми ресурсного законопроекту №5600.

Спочатку уряд декларував, що підвищення рентних ставок та низки інших податків, як це пропонував ресурсний законопроект №5600 у редакції до першого читання, дозволить залучити понад 60 млрд грн до держбюджету, тоді як трирічна Бюджетна декларація передбачає, що за рахунок нього державний бюджет буде щороку отримувати додаткові 34,1 млрд. грн. Тоді як презентуючи проект держбюджету на 2022 рік, міністр фінансів Сергій Марченко зазначив, що ухвалення законопроекту №5600 у другому читанні дозволить збільшити доходну частину держбюджету наступного року на 30 млрд грн.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА