08:03 25.11.2021

Ле Пен випереджає журналіста Земмура у передвиборчому опитуванні, може вийти у другий тур із Макроном

1 хв читати
Ле Пен випереджає журналіста Земмура у передвиборчому опитуванні, може вийти у другий тур із Макроном

Лідер ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен, ймовірно, зможе випередити журналіста Еріка Земмура у першому турі президентських виборів і вийти на другий, свідчать дані опитування компанії Elabe.

Згідно з його даними, якби вибори відбулися зараз, то Ле Пен посіла б друге місце у першому турі та отримала б від 20 до 22% голосів. Перше місце, якби вибори відбулися найближчими днями, зайняв би чинний президент Емманюель Макрон із 25-27% голосів. Земмур може розраховувати на 12–15% голосів. Зазначається, що потенційний відсоток голосів за цих кандидатів відрізняється залежно від того, хто будуть решта кандидатів у президенти.

Таким чином, показує опитування, Ле Пен могла б вийти до другого туру разом із нинішнім французьким лідером. У цьому випадку Макрон міг би отримати 55% голосів, Ле Пен – 45%. Соціологи зазначають, що кількість охочих проголосувати за Ле Пен у другому турі зросла на три відсоткові пункти порівняно з попереднім аналогічним опитуванням.

Опитування проводили 23-24 листопада. У ньому взяли участь близько 1,5 тис. осіб.

Французькі ЗМІ зазначають, що опубліковані раніше у листопаді опитування передрікали Земмуру, а не Ле Пен, вихід у другий тур президентських виборів із Макроном.

Раніше у французькому уряді повідомляли, що вибори президента Франції відбудуться 10 та 24 квітня 2022 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА