07:11 16.11.2020

Майя Санду здобула перемогу на президентських виборах у Молдові

2 хв читати
Майя Санду здобула перемогу на президентських виборах у Молдові

Колишній прем'єр-міністр Молдови, голова партії "Дія солідарність" Майя Санду здобула перемогу на президентських виборах у неділю. Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії, опубліковані в ніч на понеділок на сайті Центральної виборчої комісії.

Згідно з цими даними, після підрахунку протоколів з 98% виборчих дільниць, Санду отримала 54% голосів виборців, а її опонент, чинний президент Ігор Додон - 46%. Розрив між ними становить понад 115 тис. голосів - майже 800 тис. за Санду, 685 тис. - за Додона.

Залишилося підрахувати голоси приблизно на 50 виборчих дільницях за кордоном, втім, розрив тільки збільшується, оскільки громадяни Молдови там масово проголосували за Санду. За кордоном взяли участь у виборах понад 260 тисяч виборців, з них за Санду проголосували понад 80%.

За рахунок цього розрив між кандидатами збільшився з трьох відсотків після підрахунку голосів усередині країни до восьми відсотків. Остаточні результати будуть відомі в понеділок вранці після закриття дільниць і підрахунку голосів в США і Канаді.

Майя Санду подякувала своїм виборцям. Вона обіцяла об'єднати розколоте в ході виборів суспільство і вирішувати економічні проблеми. Вона також заявила про намір домагатися розпуску парламенту і дострокових парламентських виборів, наголосивши готовність співпрацювати в цьому питанні з іншими політичними силами.

Чинний президент Молдови Ігор Додон поки своєї поразки не визнав. Він обіцяв провести брифінг після засідання вищого керівництва країни в понеділок, об 11:00.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА