13:41 18.11.2020

До кінця року ВР має розглянути відновлення конкурсів на держслужбу та скасування норми про "політичні звільнення" - Корнієнко

2 хв читати
До кінця року ВР має розглянути відновлення конкурсів на держслужбу та скасування норми про "політичні звільнення" - Корнієнко

Перший заступник голови фракції "Слуга народу", лідер однойменної партії Олександр Корнієнко сподівається, що до кінця року Верховна Рада розгляне законопроект про відновлення конкурсів на державну службу та скасування норми про "політичні звільнення".

"Наразі думаємо, які можуть бути механізми запустити цей процес (конкурсів на держслужбу - ІФ), тому що є розуміння, скажімо так, що в березні ми планували на пару місяців цей процес (процедура призначення під час карантину - ІФ), до травня-червня, а зараз уже майже грудень. Трошки затягнули, і ця затяжка впливає не тільки на категорію "А", яка є медійно зрозумілою, це керівники ЦОВВ, держсекретарі, або вищий рівень категорії "Б", але найбільше "карантинних" призначень на контракт без конкурсу відбулося на нижчих рівнях "Б" і "В"... Це проблема, оскільки їх там уже більше ніж 10 тис.", - сказав він на онлайн-форумі "Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюсу" в середу.

Корнієнко також зазначив, що не дає впевненості в процесі конкурсів на держслужбу і ситуація з Національним агентством запобігання корупції, оскільки немає розуміння, у який спосіб буде врегульовано питання здійснення спецперевірок.

"Я маю надію, що ми до нового року винесемо до зали оновлений варіант законопроекту №3491, який буде спрямований на відновлення конкурсів, але з урахуванням можливостей Національного агентства державної служби, керівників держслужби в установах та організаціях, для того щоб ми могли реалістично потім це все провести без результату у вигляді валу судових позовів", - додав Корнієнко.

Крім того, він зазначив, що в підготовку змін закладено скасування норми про так звані "політичні звільнення", оскільки за рік наявності цього механізму він себе не виправдав повною мірою, і повернення до тієї моделі, яка у була раніше в законі "Про державну службу".

"Я думаю, що відкидаючи історію з карантином, яка нас трохи не те що б повернула назад у реформі держслужби, як хтось говорить, я сказав би, що це не дуже вдале відхилення в бік. Але з бічної дороги можна завжди повернуться на основну дорогу", - додав депутат.

Корнієнко зазначив, що в найближчий квартал парламент поставить собі за мету максимально повернуться до попереднього варіанту реформи державного управління.

"Це повернути конкурси, ухвалити відповідний закон про держслужбу, спробувати ухвалити закон про адмінпроцедуру", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА