16:02 27.11.2020

У Київській облраді сформувалася коаліція "Слуг народу" та "ОПЗЖ" - нардеп Сюмар

2 хв читати
У Київській облраді сформувалася коаліція "Слуг народу" та "ОПЗЖ" - нардеп Сюмар

У новообраній обласній раді Київської області фактично утворилася коаліція партій "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя" та "Батьківщина", зазначає народний депутат з фракції "Європейська солідарність" Вікторія Сюмар.

За її словами, партія влади спільно зі своїми політичними партнерами з порушенням регламенту намагається взяти під контроль облраду та протиснути на посаду голову ради свого кандидата, для чого намагаються провести голосування окремими бюлетенями, хоча за регламентом бюлетень має бути один із включеними до нього кандидатурами, повідомляється на сайті політсили.

"Фактично коаліція, яка тут існує, - "Слуга народу", "Батьківщина", "ОПЗЖ" - не довіряють своїм депутатам, тому виступили проти початкового бюлетеня, де було двоє кандидатів. Через недовіру до власних депутатів і маючи таке завдання, очевидно, від Офісу президента провести свого кандидата від "Слуги народу" Склярова, це відбувається під наглядом і окремими бюлетенями. За це була боротьба. Як і за спробу вивести із зали людину, яка, за даними колег-депутатів, хвора на COVID-19, але її привели якраз для цього голосування", - розповіла Сюмар.

"Очевидно, що є сьогодні таке завдання від Офісу президента - узяти під контроль Київську обласну раду, і їх жодним чином не турбує коаліція з "Опозиційною платформою - За життя", - зазначає парламентар.

Вона нагадала, що ще перед місцевими виборами були заяви, що саме такі коаліції формуватиме "Слуга народу". "Зараз у Київській обласній раді саме це і відбувається - із численними порушеннями регламенту, переписуванням попереднього порядку голосування, який був визначений відповідно до регламенту", - зазначає Сюмар.

Джерело: https://eurosolidarity.org/2020/11/27/koalicziya-slug-narodu-ta-opzzh-pro-yaku-govoryly-pered-vyboramy-sformuvalas-u-kyyivskij-oblradi-viktoriya-syumar/

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА