21:13 01.12.2020

Кулеба назвав безпідставною спекуляцією твердження про нібито "залякування" угорців у Закарпатській області

2 хв читати
Кулеба назвав безпідставною спекуляцією твердження про нібито "залякування" угорців у Закарпатській області

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час зустрічі з послом Угорщини в Україні Іштваном Ійдярто назвав безпідставною спекуляцією твердження про нібито "залякування" угорців у Закарпатській області.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, 1 грудня до Міністерства закордонних справ України був викликаний посол Угорщини в Україні, якого прийняв глава МЗС України Дмитро Кулеба.

"Будь-які твердження про те, що в Україні нібито має місце "залякування" угорської громади або її частини, є безпідставною спекуляцією. В Україні як правовій державі діє принцип індивідуальної, а не колективної відповідальності", - заявив міністр, наголосивши, що всі громадяни України рівні перед законом незалежно від національності й етнічного походження.

Міністр також додав, що угорські українці є невід'ємною частиною українського суспільства.

Так, глава українського зовнішньополітичного відомства закликав угорську сторону уникати кроків та заяв, які не відображають дійсності та створюють деструктивне емоційне напруження в українсько-угорських відносинах. Міністр назвав неприпустимою ситуацію, коли громадяни України - депутати об’єднаних територіальних громад на своєму інавгураційному засіданні співають національний гімн будь-якої іншої іноземної держави, зокрема Угорщини.

Крім того, Кулеба повідомив угорському дипломату, що слідчі дії правоохоронних органів у Закарпатській області відбуваються в межах повноважень СБУ стосовно окремих громадян України, і не спрямовані проти угорської національної меншини.

Як повідомлялося, деякі закарпатські інтернет-ресурси опублікували провокаційний відеоролик із зображенням неідентифікованої особи в масці, яка на тлі нібито покажчика населеного пункту Берегове Закарпатської області з символікою "Правого сектора" погрожує українцям угорського походження.

Міністр МВС України Арсен Аваков заявив, що провокатори, котрі погрожують українцям угорського походження, є ворогами Української держави, і правоохоронці докладуть усіх зусиль для їх викриття і покарання.

Служба безпеки України повідомила, що ретельно перевіряє інформацію про можливі ознаки протиправної діяльності в діях депутатів Сюртівської сільської територіальної громади (с. Сюрте Ужгородського району Закарпатської області).

Глава Національної поліції України Ігор Клименко повідомив, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом погроз українцям угорського походження в Закарпатській області.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

Китай схвалює ідею мирної конференції для врегулювання "української кризи" за участю Росії та України - Сі Цзіньпін

Поділ допомоги Україні та Ізраїлю свідчить про те, що "це чиста політика і питання виборів" - Зеленський

Дуда: Зернова проблема - питання політичне, його має вирішити Брюссель

НАТО засуджує атаку Ірану на Ізраїль і закликає до стримування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА