15:45 29.07.2021

В авіакатастрофі біля Коломиї загинули два громадянина США, громадянин Великої Британії та українець - поліція

2 хв читати
В авіакатастрофі біля Коломиї загинули два громадянина США, громадянин Великої Британії та українець - поліція

Двоє з трьох іноземців, які загинули внаслідок падіння легкомоторного літака в с. Шепарівцях (Коломийський р-н Івано-Франківської обл.) у середу, були громадянами США, ще один - громадянином Великої Британії, повідомляється на сторінці поліції Івано-Франківської області у Facebook у четвер.

"У ході проведення слідчих дій правоохоронці встановили осіб загиблих: 60-річний пілот, мешканець Коломийського району, і троє 20-річних пасажирів-іноземців (двоє - громадяни США, ще один - Великої Британії). Попередньо встановлено, що іноземці у приватного підприємця, який має ліцензію на проведення польотів та право керування літаком, замовили екскурсійний політ у складі групи з трьох осіб", - ідеться в повідомленні.

У поліції розповіли, що тіла загиблих скеровано на судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті, а слідчі обласного управління поліції призначили низку експертиз, зокрема для встановлення технічного стану повітряного судна, перевірки якості пального, яким заправляли літак.

Слідчі здійснюють досудове розслідування в межах розпочатого кримінального провадження за ч.3 ст.281 (порушення правил повітряних польотів) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, на приватний житловий будинок у селі біля Коломиї впав спортивний легкомоторний літак. Унаслідок загинули всі чотири людини, що перебували всередині транспортного засобу, - пілот, житель Коломиї, і три пасажири-іноземці. На момент аварії в будинку людей не було, сам будинок спалахнув, але через годину пожежу було погашено.

За даними місцевих ЗМІ, загинув професійний льотчик, інструктор і співвласник аеродрому малої авіації в Коломиї Ігор Табанюк. Загиблі іноземці, за даними правоохоронних органів, мали громадянство США. В Об'єднаній єврейській громаді України повідомили, що вони були хасидами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА