21:10 12.10.2021

Печерський суд обрав запобіжний захід для Медведчука у вигляді домашнього арешту до 7 грудня

3 хв читати
Печерський суд обрав запобіжний захід для Медведчука у вигляді домашнього арешту до 7 грудня

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту підозрюваному в державній зраді та фінансуванні тероризму народному депутату Віктору Медведчуку.

"У задоволенні клопотання ... відмовити, застосувати щодо Медведчука запобіжний захід у вигляді домашнього арешту", - йдеться в ухвалі суду у вівторок.

Отже, суд відмовив у задоволенні клопотання прокурорів, які просили про арешт Медведчука з альтернативою застави в 1 млрд грн.

Термін дії запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту - до 7 грудня 2021 року.

Також суд поклав на Медведчука додаткові процесуальні зобов'язання - не виїжджати з населеного пункту, в якому проживає, повідомляти слідчого або прокурора про зміну місця проживання, здати документи для виїзду за кордон.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційній інстанції.

Суд оголосив лише резолютивну частину ухвали, повний текст буде оприлюднений о 12.00 18 жовтня.

Медведчук після оголошення суду сказав журналістам, що стосовно нього "має місце злочинна фабрикація чергової кримінальної справи".

"Говорити про те, що я або адвокати задоволені таким рішенням (рішенням суду про цілодобовий домашній арешт - ІФ), коли на рівному місці фактично висмоктані з пальця обвинувачення, ... просто не доводиться. Тому я вважаю це незаконними політичними репресіями", - сказав Медведчук.

Відповідаючи на питання про те, чи буде оскаржено це рішення, Медведчук сказав, що рішення буде ухвалено після того, як буде оголошено повний текст ухвали суду про обрання запобіжного заходу.

"Ми, звичайно ж, не задоволені цим рішенням", - додав він.

Як повідомлялося, 8 жовтня Офіс генпрокурора пред'явив Медведчуку нову підозру в державній зраді і сприянні діяльності терористичної організації в зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014 - початку 2015 року.

Генпрокурор України Ірина Венедіктова заявила, що прокуратура в рамках нової пред'явленої підозри проситиме суд обрати Медведчуку запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 млрд грн.

11 травня Медведчук був повідомлений про підозру в зраді і замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму.

За словами генпрокурора Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності і співпраці з країною-агресором. За даними слідства, в 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності - проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту "Луч".

Медведчук 12 травня прибув до Офісу генерального прокурора, ознайомився з копією пред'явленої йому підозри і заявив, що ховатися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, апеляційний суд її залишив у силі. 2 вересня Печерський райсуд Києва продовжив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 31 жовтня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА