20:20 02.12.2021

Порошенко розкритикував держбюджет на 2022 рік

2 хв читати
Порошенко розкритикував держбюджет на 2022 рік

П'ятий президент, лідер партії "Європейська солідарність" і народний депутат від однойменної фракції Петро Порошенко розкритикував державний бюджет на наступний рік.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності" у четвер, Порошенко заявив, що в документі не передбачено грошей для обіцянок, які дав під час свого послання у Верховній Раді президент Володимир Зеленський.

"У бюджеті немає і сліду того, про що він говорив учора. Ні витрат на економічні паспорти українців, ні 30 мільярдів на "велику термомодернізацію"... Таке враження, що ми живемо в різних країнах. Народ живе в умовах низької вакцинації, рекордної смертності, в умовах недофінансування Державного оборонного замовлення, неіндексації пенсій, неіндексації зарплат. А влада живе в примарному мареві ілюзій", – констатує Порошенко.

Він наголосив, що міжнародні фінансові інституції вже переглянули прогноз ВВП України у бік зниження.

"На екваторі ніхто не сподівається на диво. Але ставимо лише найголовніші вимоги, щоб захистити людей. Перше – субсидії. Нам треба захистити місцеві громади, компенсувати і врятувати місцеве самоврядування і дати субсидії людям за простою формулою", – зазначив п'ятий президент.

Порошенко закликав виконувати закон про поетапне збільшення зарплат вчителів та "хоча б компенсувати індексацію".

"Перелопатьте проект, але при свічках не знайдете, де ж там збільшення платні медикам, де 300% тим, хто працює з ковідними хворими. І якщо уряд хоче виконати обіцянку Зеленського - треба додати ще 50 мільярдів", - додав нардеп.

Він також закликав виділити 23 млрд грн для індексації пенсій, а також обурився, що "сторожем у супермаркеті можна заробити більше, ніж воїном, який боронить країну".

"Тим більше що 14 жовтня обіцяли підвищення. Три роки не підвищували. Саме зараз час виконати зобов'язання. Вимагаємо це зробити негайно", – наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, 2 грудня Верховна Рада підтримала в другому читанні та в цілому державний бюджет на 2022 рік із дефіцитом 3,5% ВВП, "за" проголосували 268 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Пізніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що вважає ухвалений державний бюджет на 2022 рік збалансованим та реалістичним.

"У бюджеті закладено десятки нових програм, і практично за всіма статтями основних видатків ми значно підвищуємо фінансування. Це бюджет розвитку та модернізації нашої країни", - написав Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА