20:42 04.03.2020

Бізнес очікує від нового уряду збереження курсу й темпів реформ

2 хв читати
Бізнес очікує від нового уряду збереження курсу й темпів реформ

Бізнес очікує від нового уряду продовження заданого курсу реформ і збереження їхніх темпів, зазначили бізнес-асоціації в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

"Непередбачуваність, зміна стратегії уряду - це те, чого бізнесу однозначно не хотілося б. Для нашої бізнес-спільноти важливо, щоб оновлення складу Кабінету Міністрів не позначилося на впровадженні системних змін, а курс реформ не змінювався. Вимоги бізнесу залишаються незмінними - прозорі, рівні умови ведення бізнесу та прогнозованість", - прокоментувала агентству виконавчий директор Спілки українських підприємців (СУП) Катерина Глазкова.

За її словами, уряд Олексія Гончарука зрушив з місця важливі реформи. "Це відкриття ринку землі - питання, яке до цього 25 років не зрушувалося з місця, модернізація трудового законодавства, до напрацювання і обговорення якого залучили всіх стейкхолдерів, зокрема бізнес-спільноту, а також рекордна передача державних об'єктів на приватизацію. На жаль, робота над обіцяною податковою реформою так і не розпочалася. А за результатами нашого щорічного опитування ця реформа залишається для бізнесу серед пріоритетних", - зазначила виконавчий директор СУП.

Від нового уряду СУП очікує впровадження механізмів та змін, які стимулюватимуть український бізнес і далі інвестувати в розвиток, створювати нові робочі місця, платити податки.

"Ми також налаштовані на продовження ефективного діалогу з урядом", - додала Катерина Глазкова.

Водночас в Американській торговельній палаті (ACC) наголошують на необхідності збереження нинішніх темпів реформ.

"Сьогодні перед новим урядом стоять реальні загрози - спалах коронавірусу, падіння світових ринків, відсутність угоди з Міжнародним валютним фондом. Україна не має права уповільнювати реформи. Макроекономічна стабільність, продовження співпраці з МВФ і залучення прямих іноземних інвестицій мають бути найвищими пріоритетами для уряду України", - наголосив у коментарі агентству президент ACC Андрій Гундер.

Він зазначив, що отримав позитивні відгуки від бізнесу, що працює в Івано-Франківській області, де новопризначений прем'єр Денис Шмигаль був головою ОДА.

"Я був приємно здивований Денисом Шмигалем у ролі голови обласної державної адміністрації, коли я відвідав Івано-Франківськ шість тижнів тому. Він був одним із найбільш дружніх до бізнесу губернаторів, яких я зустрічав в Україні. Денис урівноважений, розсудливий і розумний. Я також отримав позитивний відгук про нього від компаній, що працюють у регіоні", - зазначив Гундер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА