10:01 29.04.2021

СБУ викрила агентурну мережу "спецслужби "ЛНР", що планувала теракт на місці дислокації підрозділу ЗСУ

2 хв читати
СБУ викрила агентурну мережу "спецслужби "ЛНР", що планувала теракт на місці дислокації підрозділу ЗСУ

Контррозвідники Служби безпеки України припинили діяльність агентурної мережі т.зв. спецслужби "ЛНР", до угруповання входили громадяни України, повідомляє прес-центр СБУ.

"Встановлено, що ворожі агенти за грошову винагороду, збирали і передавали своїм кураторам розвідувальну інформацію про розташування, передислокацію, кількість особового складу, озброєння і військової техніки підрозділів Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що члени мережі також готували терористичний акт у місці дислокації одного з підрозділів Збройних сил України на території Луганської області шляхом отруєння військовослужбовців хімічною речовиною.

Члени угруповання виконували завдання, яке підлягає контролю російськими спецслужбами так званого МДБ ЛНР у районі проведення Операції об'єднаних сил.

За результатами проведення обшуків за місцем проживання членів агентурної мережі було виявлено і вилучено речові докази злочинної діяльності - засоби конспіративного зв'язку, топографічні карти і схеми місцевості з позначеними об'єктами розвідувальних спрямувань, матеріали листування між членами мережі й співробітником так званого МДБ ЛНР тощо.

Членів агентурної мережі затримали згідно зі ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вирішують питання про обрання запобіжного заходу.

Співробітникові так званого МДБ ЛНР заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА