11:35 30.04.2021

СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів, які поширювали антиконституційні заклики напередодні травневих свят

1 хв читати
СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів, які поширювали антиконституційні заклики напередодні травневих свят

Кіберcпеціалісти Служби безпеки України заблокували діяльність розгалуженої мережі агітаторів, які намагалися штучно дестабілізувати ситуацію в різних регіонах України напередодні травневих свят, повідомляється на сайті спецслужби в п'ятницю.

У Києві, зокрема, викрили уродженця Донецької області, який публічно закликав до захоплення державної влади, а також агітував приєднуватися до незаконних збройних формувань, що діють у непідконтрольних уряду окремих районах Донецької і Луганської областей. Йому повідомили про підозру за п. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) Кримінального кодексу України.

Крім того, слідчі органів безпеки повідомили про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК двом інтернет-агітаторам із Чернігівської та Волинської областей, що агітували до дій, спрямованих на зміну державного кордону України.

За матеріалами СБУ суд також визнав винними за ч.1 ст.110 та ч.2 ст.109 КК двох пропагандистів із Волині та Сум. Встановлено, що вони поширювали в інтернеті публікації з антиконституційними закликами, а матеріали брали з пропагандистських інтернет-видань РФ і сайтів незаконних збройних формувань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА