13:39 05.05.2021

До Ради проходять "Слуга народу", "Євросолідарність", ОПЗЖ, "Батьківщина" та "Сила і честь" - соцопитування КМІС

2 хв читати

Партії "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Опозиційна платформа - За життя", Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та "Сила і честь" подолали б прохідній 5%-й електоральний бар'єр, якби вибори до Верховної Ради відбулися в другій половині квітня, свідчить всеукраїнське опитування "Омнібус", проведене 16-22 квітня Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Зокрема, "Слуга народу" набрала б 21,3% голосів тих громадян, які визначилися з вибором і планують брати участь у виборах, "Євросолідарність" - 17,7%, "ОПЗЖ" - 12,2%, "Батьківщина" - 10,2, "Сила і честь" - 7,6%. Підтримка інших партій є нижчою за прохідний бар'єр, але близькими до нього є Радикальна партія (4,1%), "Українська стратегія Гройсмана" (3,9%) і "Громадянська позиція" (3,7%).

За Партію Шарія проголосували б 3,4% тих, хто визначився, за "Опозиційний блок" - 3,3%, за партію "УДАР" - 2,8%, за "Самопоміч" - 2%, за Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 1,8%, за "Голос" - 1,6%, за партію "За майбутнє" - 1,4%, за "Національний корпус" - 1,1%.

У результатах дослідження зазначено, що порівняно з лютим поточного року зросла підтримка партії "Слуга народу" - на 5,8% серед тих, що визначився з вибором. Меншою мірою, але також простежується зростання підтримки "Громадянської позиції" (+1,9%), "Опозиційного блоку" (+1%), "Самопомочі" (+0,8%), "Національного корпусу", "Української стратегії Гройсмана" та "УДАРу" (+0,7%).

Водночас простежується зниження рейтингу "ОПЗЖ" (-4,6%), "Батьківщини" (-3%), "Голосу" (-2,1%). Меншою мірою знизилася підтримка Радикальної партії (-1,1%), "Свободи" (-0,9%), Партії Шарія (-0,5%). У партій "Європейська солідарність" та "За майбутнє" за цей час рейтинг суттєво не змінився (знизився на 0,4% та 0,2% відповідно).

Із загальної кількості опитаних 17,5% не пішли б на вибори, 2% мають намір зіпсувати бюлетень, 11,1% не змогли визначитися з відповіддю, а 1,3% відмовилися відповідати.

Опитування проводили серед 2003 респондентів віком від 18 років в усіх підконтрольних уряду регіонах методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI). Статистична похибка вибірки не перевищує 2,4% для показників, близьких до 50%, та 1,1% - для показників, близьких до 5%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА