10:12 13.05.2021

Українські правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо російського найманця, який катував полонених у підпільній в'язниці в Донецьку

1 хв читати
Українські правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо російського найманця, який катував полонених у підпільній в'язниці в Донецьку

Прокурори Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора направили до суду обвинувальний акт щодо громадянина України за сприяння у діяльності терористичної організації та жорстокому поводженні з цивільним населенням (ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 КК України), повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора у четвер.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений із квітня 2014 до грудня 2019 року сприяв діяльності окупаційної адміністрації РФ у тимчасово окупованому Донецьку, виконуючи розпорядження керівництва підпільної в’язниці "Ізоляція" - "Міністерства держбезпеки ДНР", - йдеться у повідомленні.

У ньому наголошується, що обвинувачений, зокрема, застосовував до полонених, які незаконно утримувалися в катівні представниками "незаконних збройних формувань РФ", тортури і наносив тілесні ушкодження з метою отримання свідчень про нібито вчинення ними злочинів.

"Встановлено, що внаслідок дій обвинуваченого постраждали дев'ятеро цивільних осіб, що є серйозним порушенням Женевської Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року", - наголошують правоохоронці.

Вони уточнюють, що досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Головне слідче управління Служби безпеки України.

У прокуратурі також додають, що наразі встановлено 78 жертв тортур у підпільній в'язниці "Ізоляція".

"За цими фактами прокурори Департаменту щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора повідомили про підозру чотирьом особам", - резюмують в ОГПУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА