21:23 13.05.2021

Нардеп Козак перебуває на лікуванні в Білорусі

2 хв читати
Нардеп Козак перебуває на лікуванні в Білорусі

Народний депутат фракції "Опозиційна платформа - За життя" Тарас Козак зараз перебуває в Білорусі на лікуванні, стверджує його колега по фракції Віктор Медведчук.

"Я знаю, де знаходиться народний депутат Тарас Козак - він знаходиться на лікуванні в Білорусі", - сказав Медведчук журналістам у четвер увечері після засідання Печерського районного суду Києва, який обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

На питання журналістів, чи планує Козак приїхати в Україну, Медведчук сказав: "Ви йому задасте питання, і він вам відповість".

Нардеп також повідомив, що контактував з Козаком після оголошення йому підозри, і повідомив, що його реакція на це була "обурливою". "Це мій друг, це член політради нашої партії - природно ми контактували", - розповів Медведчук.

Як повідомлялося, народним депутатам України від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку 11 травня було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. За словами генпрокурора Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором.

За даними слідства, в 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією пред’явленої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими.

Козак, за даними правоохоронних органів, перебуває в РФ.

Сторона обвинувачення під час судового засідання з обрання запобіжного заходу Медведчуку просила суд застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави в 300 млн 930 грн.

Суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 9 липня 2021 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ вивела в Чорне море підводний ракетоносець

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА