19:22 25.04.2021

Німецькі "Зелені" обігнали за популярністю християнських демократів

1 хв читати
Німецькі "Зелені" обігнали за популярністю християнських демократів

Німецькі "Зелені" обійшли за популярністю християнських демократів і отримали б на виборах 28% голосів, якби голосування відбувалося цими вихідними, свідчить опитування дослідницького інституту Kantar, проведене для газети Bild.

За ХДС/ХСС висловилися тільки 27% респондентів. Соціал-демократи отримали б 13% голосів.

Раніше на цьому тижні повідомлялося, що, згідно з результатами опитування, проведеного дослідницьким інститутом Forsa для телепрограми RTL/ntv-Trendbarometer, після оголошення кандидатом у канцлери від партійного союзу ХДС/ХСС Арміна Лашета "Зелені" вийшли за популярністю в ФРН на перше місце.

Якщо до вівторка за ХДС/ХСС були готові голосувати 26-30% виборців, то тепер таких громадян лише 21%. До того ж, "Зелені" піднялися на п'ять процентних пунктів до 28%, уперше вийшовши на перше місце.

Друга традиційна велика Соціал-демократична партія Німеччини теж втратила відсотки підтримки, зараз за неї готові голосувати 13%. Підтримка правої "Альтернативи для Німеччини" не змінилася, її політику вважають правильною 11% респондентів.

Вибори в бундестаг відбудуться 26 вересня 2021 року.

Німецькі "Зелені" на цьому тижні визначили свого кандидата в канцлери. Ним стане керівник партії, 40-річна Анналена Бербок. Партійний союз канцлера ФРН Ангели Меркель ХДС/ХСС також визначився з кандидатом у канцлери, ним стане регіональний політик Лашет.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА