18:20 27.04.2021

Порошенко назвав 5 "червоних ліній" для Зеленського в процесі врегулювання конфлікту на Донбасі

2 хв читати
Порошенко назвав 5 "червоних ліній" для Зеленського в процесі врегулювання конфлікту на Донбасі

П'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко назвав п’ять "червоних ліній" для нинішнього президента Володимира Зеленського в процесі мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Як повідомляє прес-служба "Євросолідарності", відповідну заяву він зробив під час свого звернення у вівторок.

"Неприпустимість будь-якої ревізії конституційно закріпленого європейського та євроатлантичного курсу України - це перша "червона лінія", порушувати яку категорично неприйнятно, як би не кортіло зустрітися з Путіним", - зазначив Порошенко.

Ще одна "червона лінія" для Зеленського, за словами нардепа, це неприпустимість жодних поступок у питанні національної ідентичності, а саме української мови та української церкви.

"Третя "червона лінія". Жодних виборів на непідконтрольних Києву територіях Донбасу, до повноцінного і чіткого, всеосяжного гарантування безпеки, деокупації та відновлення контролю над кордоном", - зазначив п'ятий президент.

Порошенко також вважає неприйнятними будь-які компроміси в питанні Криму, зокрема щодо постачання води: "Відповідальність за забезпечення водою має нести російська окупаційна влада, аж поки півострів не повернеться під суверенітет України".

"П'ята "червона лінія". Ніяких пробачень Путіну за його агресію. Судові позови і справи, для притягнення до відповідальності Кремля мають і далі бути в пріоритеті. Скільки б років не пройшло, Москва повинна відповісти за вбивства українців і порушення норм міжнародного права. Злочини Путіна перед Україною не мають терміну давності. Шкода, що з 2019 року Зеленський не подав жодного нового позову", - наголосив нардеп.

Він також застеріг Зеленського від бажання зустрітися з російським президентом.

"Путін одержимий імперською ідеєю, дуже хитрий і досвідчений хижак. Квиток до Путіна коштує виконання передумов або взяття на себе певних зобов'язань. І є ризик, що Зеленський знову візьме на себе певні зобов'язання і кинеться їх виконувати заради самої зустрічі, як це було напередодні і під час нормандського саміту в грудні 2019 року. Треба враховувати, що в переговорах із Москвою Київ буде сильнішим у багатосторонньому форматі, за участі Берліна і Парижа, на основі спільної з ними переговорної позиції", - попередив Порошенко.

Він наголосив, що ключ до перемоги над Росією - це "міжнародна солідарність та єдність з Україною".

"Тільки спільним фронтом зсередини країни і зовні ми зможемо дати відсіч російському агресору", - резюмує депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА