22:12 28.04.2021

Арестович: Представник Росії на засіданні ТКГ визнав, що ОРДЛО не є суб'єктом переговорного процесу

1 хв читати
Арестович: Представник Росії на засіданні ТКГ визнав, що ОРДЛО не є суб'єктом переговорного процесу

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з Донбасу Олексій Арестович повідомив, що в ході переговорів 28 квітня на рівні глав делегацій один із представників Росії визнав, що запрошені Росією з тимчасово окупованих окремих районів Донецької та Луганської областей не є суб'єктами переговорного процесу.

"Росія, як відомо, завжди наполягає на тому, що не є стороною конфлікту і що Україна повинна вести переговори з ОРДЛО. Однак сьогодні один високопоставлений представник з російської сторони - не говоритиму хто, все-таки є дипломатичний етикет, сказав: ми, природно, визнаємо територіальну цілісність України. Ця людина також сказала: про "республіки", природно, не йдеться", - заявив Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Арестовича, "цей представник Росії визнав, що, хоча, і існують збройні формування ОРДЛО, але, як суб'єкта переговорів, їх немає".

Також спікер української делегації в ТКГ не підтвердив і не спростував, чи є такий представник від Росії Дмитром Козаком, заступником Адміністрації російського президента.

Речник української делегації в ТКГ також зазначив, що "сьогодні російська сторона була дуже зацікавлена в узгодженні "великоднього перемир'я".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА